Buurtschap de Hoge Brug opgeschrikt

Vrijdag rond middernacht werd de buurt rondom de Hoge Brug opgeschrikt door lawaai en een roep om hulp en het dingende verzoek 112 te bellen. Daar werd vanaf verschillende kanten gehoor aan gegeven. 

Daan Koot was het eerst ter plaatse. In eerste instantie werd gedacht aan een man te water. Daan is in de vaart gesprongen om de stuurloze boot tegen te houden en trof in de boot een man totaal in shock, samen met een zwaar bebloede man. ‘Het bloed gutste uit zijn hoofd!’ De boot zat onder het bloed. 

Aan de voorkant van de Dr. van Noortstraat werd de ambulance en politie opgevangen om via via het weiland te bereiken. Ondertussen werd er van alle kanten hulp uit de buurt aangeboden.  

De mannen voeren vanuit de Vlietlanden terug naar Zoetermeer. De Hoge Brug werd te laat gezien, een botsing onvermijdelijk. Hierna was de boot stuurloos. Een andere boot werd  geschampt en de schoeiing werd geraakt. 

‘Het was pikkedonker dus de andere man was erg in paniek! Die dacht eerst dat de man in het water was geraakt en vond hem echter bebloed in de boot’. 

 De ambulance heeft de man (Dennis) met de flinke snee in zijn hoofd naar het LUMC gebracht. Daar bleek hij zijn beide oogkassen te hebben gebroken en zwaar schedelletsel. Hij moet er 5 dagen blijven. De andere man (in shock) is door Daan, na verhoor van de politie in de nacht, naar huis gebracht in Zoetermeer. 

 ‘Heftig nachtje zo, en blij dat we in Stompwijk zulke goede buren hebben! En super trots op Daan die zo snel had gehandeld!’ spreekt zijn moeder trots.

 Petra Oliehoek- van Es