Landelijke basisbeursdag bij servicekantoren DUO

De basisbeurs komt vanaf september terug in het hoger onderwijs. Om studenten met vragen over de basisbeurs te helpen, organiseert Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op woensdag 12 juli een landelijke basisbeursdag. Studenten kunnen dan zonder afspraak geholpen worden op een van de servicekantoren.

In de afgelopen weken hebben 250.000 studenten, iets meer dan de helft van de studenten die recht hebben op de basisbeurs, deze al aangevraagd. DUO wil er alles aan doen om ook de overige studenten te stimuleren om de basisbeurs vóór 1 september aan te vragen. Zodat zij vanaf september krijgen waar ze recht op hebben. Daarom organiseert DUO op woensdag 12 juli een landelijke basisbeursdag op 5 servicekantoren.

Open inloop op servicekantoren

Studenten en hun ouders die vragen hebben over de basisbeurs en behoefte hebben aan persoonlijk contact kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur in gesprek met een medewerker. Dat kan op de servicekantoren in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Groningen. Normaal moeten zij hiervoor een afspraak maken. Dat is op deze dag niet nodig. Wel moeten bezoekers een geldig legitimatiebewijs meenemen. Als studenten hun DigiD meenemen, kunnen ze direct ook de basisbeurs aanvragen. Kijk voor de locaties van de deelnemende servicekantoren op duo.nl/basisbeursdag.

Gemeentebalies

Iedereen die op 12 juli niet in de gelegenheid is om bij een servicekantoor langs te gaan, is uiteraard ook op andere dagen welkom bij een servicebalie van DUO. Hiervoor moet dan in de meeste gevallen wel een afspraak gemaakt worden. Naast de 5 genoemde servicekantoren, is er ook een servicekantoor in Zwolle en zijn er ook balies bij de gemeenten Breda, Den Bosch, Emmen, Enschede, Maastricht en Utrecht. Kijk voor alle locaties, openingstijden en voor het maken van een afspraak op duo.nl/contact.

De basisbeurs voor hoger onderwijs

De basisbeurs komt vanaf 1 september 2023 terug voor studenten in het hoger onderwijs. Thuiswonende studenten krijgen € 110,30, uitwonende studenten € 439,20 per maand. Dat is inclusief een tijdelijke verhoging van € 164,30 per maand vanwege de sterk gestegen kosten van onder meer boodschappen en energie.