Trekkertrek ‘Op eigen kracht’

Afgelopen weekend was het dan weer zover: De Trekkertrek in het Wilsveen!

Elk jaar tussen Summerland en de Kermis stelt Mart van der Kraan zijn land ter beschikking voor de Trekkertrek.

In de wijde omgeving was het brullen van de motoren goed te horen. Het begon zondag ochtend al vroeg; om 7 uur arriveerden de eerste trekkers al om zich te laten wegen bij de weegbrug. De wedstrijd is namelijk ingedeeld in klasses van gewicht en de trekkers mogen niet zwaarder zijn dan de klasse waarvoor ze zich hebben ingeschreven.

Er werd gestreden in de klasse 3.5, 5, 7, 9 en 11 ton.

Waar er in de 3,5 ton veel mooie oude opgeknapte trekkers meereden was er in de 11 ton veel ruimte voor nieuwe grote trekkers.

En voor wie denkt dat dit alleen een sport voor mannen is, heeft het goed mis! De winnaar in de 7 ton was namelijk een dame, Deveny van der Kraan. Verder was er ook winst voor Stompwijker Sjors Verhagen in de 5 ton.

De winnaars kregen allemaal een mooie beker en applaus van het publiek. Er was namelijk veel publiek aanwezig. Zittend in het gras of strobaal zagen ze de ene trekker na de andere proberen de FullPull te behalen. Ook voor de kids draaide er in de tent de modelbouw trekkers en stond er een springkussen. De andere kant van de tent was in gebruik voor de bar. De dames en heren achter de bar hadden een drukke dag met al het dorstige publiek.

En ook was er voor de aanwezige voldoende versnaperingen aanwezig. De FriesbeforeGuys stonden druk Boerenfriet te bakken, Sammy Spronk voorzag iedereen met haar Zoet-Boetiek van overheerlijke poffertjes, de Dames van Akkerlust stonden met twee ijskarren ijsjes te verkopen en familie Santhorst bakte broodjes hamburger.

De uitslagen waren als volgt:

Uitslag 3,5 ton:

1e Thomas Lassooij

2e Tom Munsterman

3e Kees Ammerlaan

Uitslag 5 ton

1e Sjors Verhagen

2e Hans van Leeuwen

3e Daan l’ami

Uitslag 7 ton

1e Deveny van der Kraan

2e John Mooijman

3e Cees Heyboer

Uitslag 9 ton

1e Henk Vos

2e Tim Visser

3e Toon Borsboom

Uitslag 11 ton

1e Wouter Kempen

2e Marcel Lommerse

3e Ted van Leeuwen

Wij van de organisatie hebben een schitterende dag gehad en willen alle deelnemers en bezoekers bedanken voor hun komst.

Graag tot volgend jaar!

Inge Rotteveel