Een dag met een zilveren en gouden randje

Zondag 27 augustus werd een nieuwe wijze van feestvieren bij Stompwijk ’92 heruitgevonden. Een soort van familiedag. Voor leden, vrijwilligers, partners en ouders om iedereen te bedanken voor onder andere hun lidmaatschap en inzet over het afgelopen jaar.

De zon schijnt, het springkussen is opgeblazen, een feesttent gevuld met biertafels en pakweg 15 barbecues staan opgesteld om de gasten te ontvangen. De barbecue zelf was gratis en de drankjes € 1,-. Dat is makkelijk afrekenen. En na de overwinning van Max Verstappen vullen de biertafels zich met gasten en jong en oud is met elkaar in gesprek.

Bakken met salades waren er klaar gemaakt en vele komkommers geschild. De barbecues opgewarmd en bakken maar. Voor de kinderen patat, nuggets en een ijsje.

Even een serieus moment omdat twee scheidsrechters in het zonnetje worden gezet. Voorzitter Michel Guyt spreekt eerst Cock van Bohemen toe met dank voor zijn inzet als scheidsrechter gedurende 25 jaar en overhandigde hem de zilveren fluit én Hanneke Martens voor haar inzet gedurende zelfs 40 jaar. Voor haar een gouden scheidsrechterfluit. Mooi dat aan dergelijke vrijwilligers aandacht gegeven wordt, want geen spel zonder scheidsrechters. En wat een leuk publiek was hierbij aanwezig!

Het werd een gezellig festijn en alles was net voor de bui binnen. Over twee jaar wordt dit herhaald. Ik kijk er naar uit.

Petra Oliehoek- van Es