Op de koffie bij……….

Ria en Jan Berg aan de Merodestraat. Ze zijn deze week 50 jaar getrouwd. Dat is wel een bezoekje waard. Ria is geboren en getogen in Stompwijk. Jan kwam uit Wassenaar, maar is met de keizersnee geboren in een ziekenhuis in Den Haag.  Maar ook hij heeft het hier prima naar zijn zin. Ze kregen vijf kinderen, waarvan er één een dezer dagen is overgekomen uit Canada om het feest mee te kunnen vieren. Ook hebben ze inmiddels 5 kleinkinderen. Waar ze ook wel eens oppasten.

Hobby’s

Ria zingt al 23 jaar enthousiast mee met het E.M.S.- zangkoor. Ze heeft altijd hard meegewerkt in hun bedrijf. Maar nu ze meer in het dorp wonen houdt ze een groentetuin bij naast onze kerk. Waar ze heel veel plezier in heeft. Ook gaat ze al ruim 26 jaar mee met de fietsclub op zondagmorgen. Behalve als haar koor dan zingt. Jan zit sinds een aantal jaren bij de groep die het kerkhof en de pastorietuin onderhoudt. En het laatste jaar zijn ze heel enthousiast met het monumentale bos achter de kerk bezig geweest. Ook heeft Jan het grasmaaien van de pastorietuin overgenomen van Adriaan Hilgersom, die is verhuisd naar Zoeterwoude. En hij is lid van de dragers vereniging bij uitvaarten. Terwijl ze allebei ook wel hand en spandiensten verlenen elders.

De Dorpsketting

Ria brengt al zo’n 17 jaar de Dorpsketting rond. En ook hun kinderen hebben dat jarenlang gedaan. Dus kon een stukje op deze plek toch niet uitblijven. Een stel drukke mensen dus, maar er schiet nog genoeg tijd over om hier en daar te klaverjassen, wat ze erg graag doen.

Vooral Ria heeft een hele tijd met haar gezondheid getobd. Hun grote wens is nu dus om nog maar lang gezond te mogen blijven.

En dat wensen we hun natuurlijk van harte toe!

Gefeliciteerd! En nog vele jaren!

Agnes van Boheemen- Vollebregt