Gemeente Nieuwsflits

Samen voor een schonere toekomst

De jaarlijkse World Cleanup Day staat voor de deur: zaterdag 16 september zijn er meerdere opschoonacties in de gemeente, georganiseerd door inwoners. Deze wereldwijde beweging (World Cleanup Day) heeft als doelen zwerfafval opruimen en bewustzijn over afvalproblemen vergroten. Alle inwoners worden uitgenodigd om mee te doen aan opruimacties in de gemeente en zo een steentje bij te dragen.

Collectieve inkoopactie woningisolatie

Wilt u uw woning isoleren? We organiseren, samen met Winst uit je Woning, een collectieve inkoopactie. U wordt ontzorgt in het gehele aankoop- en installatieproces. Wel zo makkelijk! Ook de ISDE-subsidie wordt aangevraagd en dát scheelt weer op uw rekening. Komt uw woning in aanmerking voor deze actie? Meld u aan, of kom naar de online informatieavond op 18 september.

Collegevergadering 5 september

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van verkiezingen. Ook Leidschendam-Voorburg bereidt zich voor op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Sinds dit jaar geldt de Wet nieuwe procedure vaststelling verkiezingsuitslagen. Deze wet is aanleiding om te gaan werken met een centrale telprocedure. Afgelopen dinsdag stemde het college in met het centraal tellen. Meer weten? De vergaderstukken vindt u online. 

Ga ongestoord op weg en kom veilig thuis

Even snel dat telefoontje plegen in de auto? Appen op de fiets? Doe het niet! Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval, onderweg een tekst lezen of typen vergroot die kans 6 keer. Doe het dus niet. Voorkom afleiding in het verkeer: rij MONO.