André Loomans door wethouder van Eekelen in het zonnetje gezet omdat hij de zonnepanelen in het Dorpspunt werkende heeft gekregen

Woensdag 6 september is André Loomans door wethouder Astrid van Eekelen in het zonnetje gezet. Dat zonnetje is een hele treffende, omdat André ervoor gezorgd heeft dat na ruim 3 jaar de zonnepanelen op het Dorpspunt het nu 100% doen. Allerlei problemen lagen daaraan ten grondslag en de oplossingsrichting van LV en Stedin (Electriciteitshuis nabij Dorpspunt) bleek achteraf niet de juiste, waardoor geaccepteerd werd dat ze het dan voorlopig maar op halve kracht zouden doen.

Dat deed zeer en Andrée heeft zich in het probleem vastgebeten en heeft het uiteindelijk om niet opgelost. Hij heeft ontdekt dat niet de overcapaciteit het probleem was, maar een defecte omvormer. Contact gezocht met de leverancier en ook die gaf toe dat die defect was en heeft binnen de garantie gratis een nieuwe geleverd. De leverancier, net als André, verbaasde zich er er over dat de panelen zelfs niet eens gemonitord werden via het internet. De omvormer is samen met Fontein-Elektro geplaatst en de monitoring is nu i.s.m. LV in handen van André. De capaciteit is circa 100.000 kilowatt per jaar en dit jaar alleen al is er nu 85.000 kilowatt opgebracht.

De teller stond op 90.000 kilowatt (in ruim 3 jaar), wat dus een aanzienlijk verlies is geworden.

Astrid heeft uitgelegd dat samen met de andere problemen die er bij de totstandkoming van het Dorpspunt waren, de zonnepanelen-affaire geen schoonheidsprijs verdiende. Dat de problemen door een vrijwilliger opgelost zijn is vermeldenswaardig te noemen. Vandaar dat de gemeente uit monde van Astrid dit niet zomaar voorbij kon laten gaan.

Met bloemen en een passend cadeau gaf zij blijk van haar waardering.

In feite is het Dorpspunt nu ook letterlijk in het zonnetje gezet en kunnen de panelen 100% hun werk doen.

Dan moet het zonnetje wel blijven schijnen natuurlijk

Ook namens het Dorpspunt en dus namens heel Stompwijk: André bedankt

Leo Oliehoek