Gemeente Nieuwsflits

Denk mee over de toekomst van de gemeente

Hoe ziet u de toekomst van onze gemeente in 2050? Daar gaat de omgevingsvisie over. Of u hier nu woont, werkt, uw bedrijf runt of lekker recreëert. We zijn nieuwsgierig naar uw wensen, ideeën en belangen voor onze gemeente en uw wijk. De bijeenkomst is op: 26 oktober (Stompwijk). Komt u ook? 

Sijtwendetunnels/N14 afgesloten wegens onderhoud

Rijkswaterstaat sluit tijdens 2 nachten de Sijtwendetunnels van de N14 af voor onderhoud. Dat gebeurt maandag 25 september vanaf 21:00 uur tot 26 september 5:00 uur vanaf Wassenaar in de richting van de A4. En dinsdag 26 september tussen 21:00 uur en 27 september 5:00 uur vanaf de A4 richting Wassenaar. Gele borden en informatiepanelen geven de omleiding aan.

Collegevergadering 18 september

Vanwege Prinsjesdag vergaderde het college deze week op maandag. De gemeentelijke begroting voor de komende 4 jaar werd vastgesteld, net als het plan over gezond en actief leven in onze gemeente. In dit plan staat hoe inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en bewegen. Op die manier blijven mensen langer vitaal. De stukken van deze vergadering en de besluitenlijst staan vanaf woensdag 27 september online.

Verkeersmetingen Doctor van Noortstraat

Halverwege juli startte de pilot eenrichtingsverkeer op een deel van de Doctor van Noortstraat in Stompwijk. Om te beoordelen wat het effect is van de pilot, voert de gemeente eind september en begin oktober op 11 locaties verkeersmetingen uit.

Spreekuur voor geldvragen in Leidschendam

Heeft u vragen over geld? Kom dan voor hulp en advies naar het PING-loket. Elke dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 uur bent u welkom in Wijkcentrum De Plint in Leidschendam. U kunt zonder afspraak langskomen en het is gratis. Maandagochtend is er ook een spreekuur in de bibliotheek aan het Fluitpolderplein.