Doet u mee tijdens de Week van Oog  voor elkaar?  

Heeft u zin om iets leuk te doen? Of wilt u uw verhaal kwijt? Dan is het fijn als u iemand heeft die u kunt bellen om met u mee te gaan, of die met een luisterend oor voor u klaarstaat. Daarom wordt de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) in Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Week van Oog voor elkaar.

Tijdens de Week van Oog voor elkaar hebben we extra aandacht voor het belang van elkaar ontmoeten en om blijven kijken naar elkaar. Met workshops, luistermomenten en allerlei activiteiten. Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren open om te laten zien welke activiteiten zij aanbieden. Loopt u ook even binnen om kennis te maken? Want samen is het gewoon veel leuker.

De Praatbankjes ‘Oog voor elkaar’

Elkaar gedag zeggen in de wijk, even een kort praatje op een bankje. Dit zijn waardevolle, eenvoudige activiteiten die iedereen kan uitvoeren en bewezen het gevoel van eenzaamheid verminderen. In de week van Oog voor elkaar worden 25 bankjes in de openbare ruimte in de gemeente Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Praatbankje, waarvan 4 in Stompwijk. Voor het bankje staat, in wit, een logo op de grond en er zijn openingsvragen beschikbaar die u helpen om met iemand een gesprek te beginnen. Voel u vrij om een praatje te maken en misschien treft u ook wel een vrijwilliger of wijkbewoner met een luisterend oor. De logo’s blijven enkele maanden voor de bankjes staan, dus voel u vrij om ook na de Week van Oog voor elkaar een praatje te maken.

De andere bankjes met logo staan:

Doctor van Noortstraat  8

Van Santhorstraat 91

Van Merodestraat 15

Let wel, elk bankje nodigt uit tot het houden van een praatje.