Praatbankje voor elkaar

Elkaar gedag zeggen in de wijk, even een kort praatje op een bankje. Dit zijn waardevolle, eenvoudige activiteiten om het gevoel van eenzaamheid verminderen. In de week van Oog voor elkaar worden 25 bankjes omgedoopt tot praatbankje, waarvan 4 in Stompwijk. Voel u vrij om een praatje te maken. Het hele programma van de Week van Oog voor elkaar is te vinden op www.sociaalservicepunt.nl

De officiële opening van de bankjes in Stompwijk was op maandagochtend 2 oktober om 9.30 uur bij de Appelboom op de Pinksterbloem. De opening vond plaats door wethouder Bianca Bremer onder toezicht van ouderen die aan de oproep om een bakkie te komen doen gevolg hadden gegeven. De jongste toeschouwer heeft de wethouder geholpen met het doorknippen van de feestelijke slinger. Er werd op verzoek door Greet  van Geijlswijk een pot thee gezet en door Ria van Rijn een verse pot koffie.

Veel komen de ouderen hier niet, wel genieten ze mee van de spelende kinderen en ook oudere jongeren weten elkaar hier ‘s avonds te treffen voor onderonsjes. En inderdaad, ze zouden wat vaker kunnen afspreken. Fijn om zo met elkaar vandaag in contact te zijn met de zon als toeschouwer.

Petra Oliehoek– van Es