Zaterdag 4 november, Natuurwerkdag 2023:

zet ‘m al vast in je agenda!

Begin november kun je weer meedoen aan de jaarlijkse Natuurwerkdag. Kom zagen, snoeien en meer tijdens grootste vrijwilligersdag in het groen!

Er zijn projecten in de directe omgeving zoals bij :

Groen & Geluk  (Dr. van Noortstraat 53a)

Wat te doen:

We gaan met elkaar de wilgen knotten (om en om), we gaan de fruitbomen snoeien en we gaan de moestuinen winter klaar maken. We schonen de vijvers op en snoeien ook de pluk- en kruidentuin.

Boerderij Vierhuizen (Ondermeerweg 10)

Wat te doen:

We gaan aan het werk op het erf van de biologische Kaasboerderij de Vierhuizen in Stompwijk. De werkzaamheden bestaan uit onderhoud aan de knotwilgen, pluktuin en erfbeplanting. 

Aanmelden via:

www.zuidhollandslandschap.nl/activiteiten/activiteit/natuurwerkdag

Diverse projecten binnen en buiten de gemeenten. Handen uit de mouwen en samen klussen in de buitenlucht klaren. Ik weet uit ervaring hoe leuk dit kan zijn en was afgelopen zaterdag getuige van het 40 jarig jubileum van de werkgroep Groenbeheer.

Vrijwilligers van de Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam beheren in het boerenland al meer dan 40 jaar typisch Hollandse landschapselementen als knotwilgen, geriefhoutbosjes, erfbeplanting e.d. Ze zorgen in de maanden november tot april zelf voor het onderhoud door het knotten van wilgen, het planten en snoeien van struiken en bomen.

In het voorjaar zijn de vrijwilligers actief bij de bescherming van weidevogels. Ook wordt de bescherming van kerkuilen en steenuilen aangepakt. De St. W.G.N.L. beschikt dus over een knotgroep, een weidevogelgroep en een uilenwerkgroep. Foto van deze groene groep zaterdag 14 oktober hun 40 jarig jubileum. Speeches, drankje, hapje en barbecue! Kortom: gezellig!

Petra Oliehoek– van Es