Bouw woning Tuinbouwweg

B&W willen de bouw van een nieuwe woning Tuinbouwweg 7A toestaan. Het gaat om een pand van 9,5 bij 12,4 meter, met twee bouwlagen en een puntdak. Het geheel krijgt een maximale hoogte van 9 meter. Voor de bewoners komen er twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Er wordt meer groen aangeplant. Ter plekke stonden kassen doch die zijn inmiddels gesloopt. Er wordt bij de bouw gebruik gemaakt van de ruimte-voor-ruimte regeling.

In een mail aan de gemeenteraad schrijft wethouder Bianca Bremer:

‘Met deze collegemail informeer ik u over de ter inzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van een vrijstaande woning en parkeervoorzieningen op eigen terrein aan de Tuinbouwweg 7A in Leidschendam. Op 5 januari 2021 heeft u als raad besloten om de categorie ‘Het nieuw bouwen van woningen en/of het wijzigen van een bestaande functie naar wonen, al dan niet in combinatie met bedrijvigheid van maximaal milieucategorie 2/kantoor/beroep of bedrijf aan huis op de begane grond, van minder dan 10 woningen binnen de bebouwde kom van Leidschendam of Voorburg en van minder dan 5 woningen buiten die bebouwde kom (inclusief de kern Stompwijk), mits ontheffing op basis van de nota parkeernormen niet aan de orde is’ op te nemen in een lijst van aangewezen categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist’.

‘De voorliggende aanvraag voor het oprichten van een vrijstaande woning met parkeervoorzieningen op eigen terrein aan de Tuinbouwweg 7A in Leidschendam valt binnen de door de raad aangewezen categorie, dit betekent dat voor deze aanvraag geen aparte verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad is vereist. In het raadsbesluit heeft u het college van B&W opgedragen de raad te informeren voordat een besluit als ontwerp ter inzage wordt gelegd voor inspraak en beroep. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zal met de bijbehorende stukken ter inzage liggen vanaf donderdag 12 oktober 2023 t/m woensdag 22 november 2023. Tijdens deze termijn kunnen zienswijzen worden ingediend. Na ter inzage legging wordt (met inachtneming van eventuele ingekomen zienswijzen) een definitief besluit genomen’.