Nieuw meldsysteem maakt melden makkelijker

Wist u dat onze gemeente jaarlijks meer dan 15.000 meldingen ontvangt over schade of hinder op straat? Sinds half oktober hebben we een gloednieuw meldsysteem dat het voor u makkelijker maakt om meldingen te doen, en de afhandeling gaat sneller.

Korte doorlooptijd door kunstmatige intelligentie

Het online meldsysteem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Op basis van enkele woorden herkent en categoriseert het de melding en stuurt deze direct naar de juiste afdeling. Zo wordt uw melding gemiddeld sneller afgehandeld.

Meldsysteem als applicatie op de telefoon

Het is een webapplicatie en werkt op smartphones, tablets en computers. U kunt deze eenvoudig toevoegen aan het beginscherm van uw smartphone of tablet als een pictogram tussen uw andere apps. Door op het pictogram te tikken opent het meldsysteem direct in uw browser en kunt u meteen een melding maken.

Einde BuitenBeter-app

Vanaf januari 2024 ontvangt de gemeente geen meldingen meer via de BuitenBeter-app.

Ziet u een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of een omgewaaide boom? Meldingen en tips over de openbare ruimte geeft u eenvoudiger en sneller door via het nieuwe online meldsysteem.

Lukt het niet om uw melding via het online meldsysteem te maken? Dan kunt u uw melding ook telefonisch aan ons doorgeven via 14 070.