Marathonschaatsen

Zaterdag op de IJsbaan in Haarlem was het buffelen voor de mannen en vrouwen van de lange adem. Door het vochtige weer met hoge temperaturen sloeg het ijs wit uit en dat betekent hard werken.

Jan van der Hoorn Schaatssport, een van  de sponsors van deze  avond, pakte goed uit met een grote gastentent waar van alles aanwezig was.

Als eerste van start, de Heren B. 13 man pakten na zware inspanning een ronde voor. Kevin van der Horst had de beste benen en won voor Arn Botman en Daan Berkhout.

Bij de Dames Top ging de winst, door afwezigheid van Irene Schouten en Marijke Groenewoud, naar Bente Kerkhof, 2e Iris van der Stelt. Iris was vorig seizoen gestopt met schaatsen maar het begon weer te kriebelen, vond een sponsor en ging weer van start als 1 vrouw ploeg.

Natuurlijk gesteund door Leander van der Geest, die als ploegleider bij SportChalet Viehhofen op het ijs staat. Leander, een echte sportman, die als jongen diverse keren de door de IJsclub georganiseerde Stompwijkse Poldercross won. Voorwaar dan moet je een paar goede longen hebben. 3e werd Tessa Snoek en 4e jawel Tjilde Bennis. Prima wedstrijd gereden maar ze kwam net iets tekort voor het podium.

Bij de Top Heren pakten 11 man een ronde voor. Harm Visser heeft echt snelle benen. Met een geweldige eindsprint wint hij tot nog toe alle wedstrijden, 2e Sjoerd den Hertog en 3e Evert Hoolwerf die weer in vorm komt.

Zondag de 23e wordt de Sjoerd Huisman Bokaal verreden op de IJsbaan in Hoorn. Start om 13.00 uur Heren B, 14.30 uur Dames Top, 15.45 uur Heren Top en om 17.15 uur Dames B.

Aad de Haas