Zeer spannende Stompwijkse Popquiz

Afgelopen zaterdag was er weer een Stompwijkse Popquiz in het Dorpspunt. Vanaf 19.30 uur druppelde de zaal vol met deelnemers en om 20.30 uur werd er met 13 teams gestart aan de eerste ronde. Na 10 intro’s, 10 openingszinnen en 10 door google translate naar het Engels vertaalde Nederlandstalige hits was de eerste schifting in de kennis een feit en ontstonden de onderste regionen, de middenmoot een de top van het klassement met 3 teams met slechts 1 punt verschil van elkaar.

In de 2e ronde waren er 10 nummers die achterstevoren werden afgespeeld, 10 cryptische omschrijvingen waar artiest en titel uitgehaald moesten worden en 10 fragmenten waarin 2 nummers door elkaar werden afgespeeld. Zowel onderin (slechts een half punt verschil) als bovenin (5 punten verschil tussen de nummer 1 en nummer 3) bleef het spannend en dus kwam het aan op de allesbeslissende laatste ronde.

Die laatste ronde bestond uit 33 fragmenten waarin het instrument dat door de afgelopen jaren overleden muzikanten bespeeld werd of de zang was weggelaten, oftewel de dodenlijst van 2023. Onderin liep het verschil hier iets op naar 1,5 punt, waardoor ‘Joost mag het weten’ laatste werd en de troostprijs in ontvangst mocht nemen. De koplopers ‘Van Oekels Discohoek’ wisten uit te lopen naar een verschil van 10 punten met de nummer 3 ‘Popquizidioten love PeeWee’ die stuivertje gewisseld hadden met de nummer 2 ‘De beestenpolitie’ met slechts 1 punt verschil. Ook in de middenmoot waren er nog de nodige verschuivingen.

Tot slot nog de volledige uitslag en hopelijk zie ik alle teams over ongeveer een half jaar weer terug. Hou www.facebook.com/stompwijksepopquiz in de gaten voor het laatste nieuws.

Arjan van Steen