Cadeaukaarten Nationale Postcode Loterij leveren € 500,— op voor Stichting Oosterfaantje

Ook dit jaar is een succesvol jaar voor de Zoetermeerse Roos van Beek die de cadeaukaarten ‘Geniet van het Goede’ van de Nationale Postcode Loterij inzamelt. 

“Het aantal bonnen is wat minder dan voorgaande jaren, maar we hebben een mooi bedrag weten in te zamelen. Het is duidelijk te zien dat mensen bewuster met geld om gaan omdat alles duurder is geworden. Hierdoor blijft de bon niet liggen en leveren mensen deze zelf in. Gelukkig hebben we toch een fantastisch bedrag weten op te halen,” aldus Roos. 

Het goede doel dit jaar is Stichting Oosterfaantje. Zij voorzien gezinnen die moeite hebben om rond te komen van hun dagelijkse boodschappen. Trudy Aarden van Stichting Oosterfaantje ziet een forse stijging in de aanmeldingen. Steeds meer werkende gezinnen komen niet meer rond en des te belangrijker is deze inzamelingsactie. Juist de gezonde producten zoals aardappelen, groente en fruit zijn duurder geworden. “Het is voor het eerst in een maand tijd dat we weer verse groente en fruit kunnen uitdelen aan gezinnen. Het zou de basis moeten zijn, maar het is schaars.” Legt Trudy uit.

Roos: “Ik wil alle inwoners van Zoetermeer, Stompwijk en Zoeterwoude heel erg bedanken voor het doneren van de cadeaukaart.” Samen met Albert Heijn Westwaarts is er voor maar liefst € 500,- aan producten ingekocht voor Stichting Oosterfaantje. Daar bovenop heeft Ilze van Eijekeren leidinggevende bij Albert Heijn Westwaarts zes kratten met groente en 60 kg mandarijnen gedoneerd. Met deze producten kan de Stichting een aantal weken ruim 100 gezinnen een gezonde maaltijd geven.  

“Ik blijf hier mee doorgaan, het is belangrijk dat we met zijn allen blijven denken aan de mensen om ons heen. Het is een kleine moeite, maar je maakt een groot verschil” zegt Roos, die erg trots is op het totaalbedrag.