Gemeente Nieuwsflits

Gemeente en AH XL werken samen voor gezonde jeugd

De gemeente en Albert Heijn XL Leidschendam gaan samenwerken om zoveel mogelijk jeugd in Leidschendam-Voorburg op gezond gewicht te brengen en houden. Albert Heijn XL zorgt ervoor dat de jeugd tijdens sportactiviteiten van Stichting Sport en Welzijn en andere organisaties groente en fruit als lekker én gezond tussendoortje krijgen. Daarmee laten we zien dat de gezonde keuze ook de normale keuze is.

Collegevergadering 21 november

Het college stelde het Groenactieplan vast, waarmee onze gemeente groener en biodiverser wordt. Ook werd afgesproken om vanaf 1 januari te gaan werken met een ‘strippenkaart’ waarmee inwoners 12 keer per jaar gratis gebruik kunnen maken van de Avalex-milieustraat. Daarnaast stemde het college in met de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst ‘Inclusief Sport en Bewegen in Haaglanden’. Deze overeenkomst stimuleert dat meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen. 

Uitgebreid verzekerd met een lager inkomen

Zoekt u een uitgebreide zorgverzekering en heeft u weinig geld te besteden? Kijk dan of de Gemeentepolis bij u past. De collectieve zorgverzekering van Menzis biedt uitgebreide vergoedingen en de gemeente betaalt mee aan de premie. Hulp nodig bij overstappen? Kom naar het spreekuur op maandag 27 november tussen 10:00 en 12:00 uur in de bibliotheek in Leidschendam.

Nachtafsluiting N14

Rijkswaterstaat voert van 27 november 21:00 uur tot en met 28 november 5:00 uur werkzaamheden uit op het Sytwendetracé. Hierdoor is de N14 richting de A4, vanaf de Bezuidenhoutseweg in Den Haag tot aan de Noordelijke Verbindingsweg in Leidschendam afgesloten. Van 28 november 21:00 uur tot en met 29 november 5:00 uur wordt gewerkt aan de andere kant.

Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Oud en nieuw is een mooi feest met mooi vuurwerk. Maar niet iedereen houdt van vuurwerk in de straat. Bijvoorbeeld omdat er oudere of zieke mensen wonen, (bange) huisdieren zijn of om andere redenen. Denk dan eens aan een vrijwillige vuurwerkvrije zone. Van uw straat, het pleintje of de speeltuin in de buurt kunt u een vrijwillige vuurwerkvrije zone maken.

Draag uw sportheld aan voor de Sportprijs

Kent u inwoners die in 2023 een bijzondere sportprestatie hebben neergezet als individu, met een team of als club, die waardering verdienen en in het zonnetje gezet mogen worden? Draag ze dan nu aan voor de Sportprijs 2023. Dit kan nog tot 30 december 2023. Wie weet krijgt uw sportheld op 26 februari 2024 de Sportprijs 2023 uitgereikt!

Spreekuur PING-loket op maandagochtend of dinsdagavond

Heeft u geldzorgen of vragen over geld? Bij het PING-loket voor geldzaken kunt u gewoon langskomen. Er is een gratis spreekuur in Leidschendam op maandagochtend in de bibliotheek of dinsdagavond bij wijkcentrum De Plint.