60 jaar getrouwd Jan en Toos Duyvestijn

Zo is het begonnen

28 december 1963    –   28 december 2023

In de zestiger jaren kwam in Leidschendam een nieuwe woonwijk. De tuinders die daar zaten gingen letterlijk verkassen naar Stompwijk. Naar de spiksplinternieuwe Tuinbouwweg. En ook een aantal Westlanders streken daar neer. Waaronder Jan en Toos Duyvestijn uit Naaldwijk. Van huis uit kenden ze het tuinen op hun duimpje. Toos had meegewerkt bij haar vader in de tomatenteelt. En Jan was ook al helemaal bekend met fresia’s en tomaten. Jan  heeft toen twee jaar in de kost gelegen bij de familie Cors Verhagen.

Ze begonnen met bloemen.  “Dat was een schot in de roos,” zegt Jan. Samen met Vader Bos, (die met het kistje achterop….) hebben ze veel bloemen gekweekt. Vader Bos was voor meer dan 50 jaar hun steun en toeverlaat. En Jan en Toos hebben met veel liefde en plezier, met hun twee kinderen, al die tijd aan de Tuinbouwweg gewoond.

Verenigingsleven

Ze zaten er nog maar kort toen hun buurman Jurgens een bejaardensoos wilde oprichten. Bij Jan en Toos, was hij aan het goede adres. Toos wilde graag chauffeur zijn voor de soos, zodat de ouderen een kaartje konden leggen, en een gezellig praatje konden maken. Ze heeft dit drieëndertig jaar gedaan. En Jan is daar tien jaar bestuurslid geweest.

Later zijn ze ook nog heel actief geweest in vele andere verenigingen. En Jan kon je nogal eens met een collecte bus op de stoep verwachten. Naar hun mening is dit is de beste manier om in te burgeren en je betrokken te voelen bij de gemeenschap. Na samen 43 jaar geholpen te hebben genieten ze nu zelf van de SOOS!  Als ze gezond blijven, willen ze nog helemaal niet weg.

Dat wensen we hen natuurlijk van harte toe!

Gefeliciteerd!

En nog vele jaren!

Agnes van Boheemen- Vollebregt