Eénrichtingsverkeer in Stompwijk

Op de Doctor van Noortstraat geldt éénrichtingsverkeer tussen de kruising met de Huyssitterweg en de Tuinbouwweg en tussen de kruising met de Westeinderweg en de Veenpoldersweg.

In beide gevallen geldt dat voor alle bestuurders met uitzondering van fietsers en bromfietsers. Het vierkante blauwe bord met de witte pijl omhoog aan de ene kant (begin) en het ronde rode bord met de horizontale witte streep in het midden aan de andere kant (einde).

In de eerste situatie is er verkeer toegestaan vanaf de kruising met de Huyssitterweg in de richting van de kruising met de Tuinbouwweg.

In tegengestelde rijrichting dus NIET.

Er is vanaf de kruising met de Tuinbouwweg nog een uitzondering om de eerste 150 meter in te mogen rijden, zodat de bewoners/bezoekers van perceel 10 op de Doctor van Noortstraat vanaf die zijde hun erf op kunnen rijden.

In de tweede situatie is er verkeer toegestaan vanaf de kruising met de Westeinderweg in de richting van de kruising met de Veenpoldersweg.

In tegengestelde rijrichting dus NIET.

Voor de bewoners/bezoekers van de Doctor van Noortstraat die woonachtig zijn binnen de éénrichtingsweg geldt dus dat zij vanaf één kant naar hun woning toe kunnen rijden en bij vertrek dus via één kant weer kunnen wegrijden.

Gebruik maken van de Veenpoldersweg en vervolgens via de Huyssitterweg dan wel via de Westeinderweg rijden om weer op de Doctor van Noortstraat te komen.

Ik hoop dat deze uitleg de nodige verduidelijking geeft hoe te rijden.

John Heij

Wijkagent