Kerststukjes kerk

Het is vanuit de Laurentius parochie inmiddels een lange traditie om kerststukjes te maken voor ouderen en mensen die een hart onder de riem wel kunnen gebruiken.

Deze keer mocht ik aanhaken om mee te helpen met het maken van de stukjes. Wat een team staat erachter om een en ander te organiseren, die mogen best wel eens een complimentje krijgen vind ik.

De spullen stonden vrijdag om 10.00 uur allemaal klaar, de potten stonden al gevuld met (natte) oase, 100 stuks maar liefst. Het groen lag netjes gesorteerd per soort, de ballen, de kaarsenstandaards en allerlei tierelantijntjes om het bakje op te fleuren zaten in grote dozen en kon je zo pakken.

Ja, dan gaat het vlot natuurlijk. Een geroutineerd team, een kopje koffie en een koekje tussendoor en rond 1 uur waren de meesten klaar en was het een drukte met afhalers die de stukjes weer naar de desbetreffende adressen brachten.

Uiteindelijk zijn er zelfs meer dan 100 stuks gemaakt en in de middag kwamen er nog mensen om een en ander weer op te ruimen. Hopelijk geeft dit stukje tijdens de Kerstdagen een beetje licht bij de mensen. Geniet ervan in ieder geval.

Organisatie bedankt! Jullie doen dit met jullie hart, maar een bedankje op zijn tijd is zeker verdiend.

Ria Luiten