Hee, ik ben Celine

Ik ben Celine de Groot, na 19 jaar in Frankrijk te hebben gewoond ben ik 6 jaar geleden teruggekomen naar Stompwijk, de roots van mijn ouders (Gertjan de Groot en Anneke Esveld). Ik houd ook heel erg van reizen en ben dus regelmatig een lange tijd weg, deze winter werk ik in St Anton, Oostenrijk als chalet host. Ik heb hier de kans om goed voor mijn gasten te zorgen, veel te leren in de keuken maar heb ook genoeg vrije tijd om te kunnen genieten van de pistes en de après-ski natuurlijk! 

Ik werk voor een Nederlands bedrijf die full catered chalets aanbieden, dan krijgen de gasten dagelijks ontbijt en diner. Het is dan erg leuk om met kerst de gasten extra te verwennen. Deze kerst staat er een heerlijk drie gangen diner op het menu met als voorgerecht een salade van artisjokharten en burrata, als hoofdgerecht varkenshaas met glühwein, jus en pastinaakpuree en als dessert een chocolade brownie met vanille ijs en slagroom. 

Ik wens iedereen een hele fijne en smaakvolle kerst toe!

Groetjes, Celine de Groot

Hierbij het recept van de salade van artisjokkenharten en burrata:

Ingrediënten:

600 gr Burrata

300 gr Gegrilde artisjokharten

400 gr Rucola

300 gr Cherrytomaten

20 gr Munt

20 gr Peterselie

150 ml Olijfolie

3 Citroenen

Maak de kruidenolie door de munt, peterselie, olie en beetje citroensap te blenden. Breng dit vervolgens op smaak met een beetje peper en zout.

Snij de artisjokharten door midden en geef ieder bordje 4 halve. 

Snij de cherrytomaten door midden en de citroen in partjes en verdeel deze over de borden. 

Verdeel de rucola en de burrata over de borden. 

Maak het bord af door de saus overheen te druppelen.