De zon brak door tijdens 38e Meerhorstloop

Eigenlijk hadden de deelnemers én de organisatie van de Meerhorstloop het niet beter kunnen treffen. Na een lange ‘regenperiode’ sloeg het weer om op deze eerste zondag in het nieuwe jaar. Tijdens dit loopfestijn in Stompwijk brak de zon door. Met een temperatuur van net boven nul was het aan de frisse kant, maar echte lopers/sters laten zich hierdoor niet afschrikken. Deze 38e editie trok bijna 200 deelnemers en dat was ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. Omdat zoveel mensen plezier beleven aan het lopen door het polderlandschap blijft het beslist de moeite waard om deze loop te blijven organiseren.


Voormalig shorttracker en oud-kampioen Cees Juffermans uit Stompwijk loste voor alle afstanden (kinderen 2, 5, 10 en 15 km.) het afstandsschot. Hij faalde niet. De deelnemers kwamen van heinde en verre, al was het jammer dat een vaste groep lopers van de Nationale Nederlanden verstek liet gaan. Een flinke afvaardiging van liefhebbers uit het naburige Zoeterwoude maakte gelukkig veel goed.

Er werd hard en soms wat minder hardgelopen, maar wat blijft zijn de al die vrolijke gezichten van de mensen, als ze de finishlijn passeren. De meeste deelnemers zijn pure liefhebbers, die hun conditie op peil willen houden. Maar er kwamen ook behoorlijke atleten aan de start, zoals Robbert-Kees Boer op de 15 km (56 min. 16 sec.), Victor Geraedts op de 10 km (40.59) en Wouter Stuurman op de 5 km (19.45).

Maar ook de dames kunnen er wat van. Sterker, ze hielden zich buitengewoon  staande in het deelnemersveld van overwegend heren. Wat te denken van Emma de Jong (5e op de 5 km in 26.08) en Laura Oudenhoven (6e op de 10 km  in 48.02). En Patty Kuiper eindigde op de langste afstand (15 km) heel knap op de 18e plek in een tijd van 1 uur 11.30).     

‘Local heroes’

Zeer verdienstelijk waren óók de prestaties van ‘local heroes’ Marc Lelieveld, Peter Schrader en Rick den Hartog. Zeer amusant zijn onderlinge broedertwisten, zoals die tussen de gebroeders Kerkvliet. En zeker zo mooi zijn de taferelen, als drie of zelfs  vier gezinsleden de loop – al dan niet gezamenlijk – hebben volbracht.

De organisatie stond weer als een huis. Chef-de-mission Tino Verburg liep de hele dag met een giga-glimlach en beide koersdirecteuren (Wybo Lelieveld en Hans de Graaf) keken nu al uit naar het volgend jaar. Goed bezig, die mannen. Dat mocht óók gezegd worden van de overige 76(!) vrijwilligers, die meehielpen om dit evenement te laten slagen. De verhouding tussen deelnemers en vrijwilligers was zondag jl. ruwweg 3:1. Streven volgend jaar is 4:1, zo verzekerde Tino afloop.

Sponsors
Tot slot worden ook bedankt de sponsors van deze loop, te weten:  Scheria Pluimvee producten, LvM techniek Stompwijk,  Boon supermarkt Stompwijk, Zaal Administratie en belastingzaken, Jeroen de Gier (installatie), Luiten Staal en Mechanisatie en leverancier Maatkado in Rijswijk.

Jack Luiten

PS: Uitslagen en tijden der deelnemers in de diverse categorieën zijn te vinden op www.stompwijk92.nl  en dan aanklikken bij evenementen Meerhorstloop.

PS2: De foto’s van  de Meerhorstloop zijn gemaakt door Mart v.d. Helm. Hulde voor dit vakwerk.