Marathonschaatsen

Op de eerste dag van 2024 was in Leeuwarden het NK voor de dames en heren van de lange adem.

Voor de heren 150 ronden en de dames 100 ronden. Bij de dames wist niemand weg te komen voor een ronde vóór. Natuurlijk won Irene Schouten voor Maaike Verweij en verrassend 3e Femke Mossinoff. Tjilde Bennis weer hersteld van een valpartij werd 10e.

Bij de heren was het tot de voorlaatste bocht een saaie wedstrijd toen de toppers massaal onderuit gingen. Luc ter Haar wist de valpartij net voor de blijven en werd Nederlands Kampioen voor Evert Hoolwerf en Christiaan Haasjes. Bij de Neo Senioren, ook saai achtig,  won Jesse Wollaard, 2e Roy Hoogendoorn en 3e Melle Brouwer.

Op de Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg was het afgelopen zaterdag spektakel. Zo saai als het NK, zo aantrekkelijk was het afgelopen zaterdag in Tilburg. Natuurlijk was Irene Schouten naar Tilburg gekomen, na haar succes in Heerenveen bij het EK, om deel te nemen aan de marathon wedstrijd. En ja ze won ook de wedstrijd. Wat een klasse. Esther Kiel werd 2e en 3e Lianne  van Loon. Tjilde Bennis reed wederom een prima wedstrijd. Ze werd 18e. Het klassement bij de dames wordt aangevoerd door Elsemieke van Maren, 2e Irene Schouten (ze miste een paar wedstrijden door verblijf in het buitenland) en 3e Marijke Groenewoud. 

Bij Heren Top pakten na zware inspanning 19 man een ronde vóór. Het was het tegenovergestelde van de saaie wedstrijd in Leeuwarden. Telkens werd er gedemarreerd, alle hens aan dek. Wat een spektakel. Evert Hoolwerf won nipt voor Robert Post en Christiaan Haasjes, deze knul komt in vorm. Het klassement wordt aangevoerd door Harm Vissen, 2e Evert Hoolwerf en 3e Luc ter Haar.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Heerenveen. Start om 18.00 uur Dames B, Dames Top om 19.00 uur Heren Top om 20.15 uur en Heren B om 21.45 uur. De wedstijden zijn te volgen op live stream bij de KNSB.

Aad de Haas