Winterwandeling in natuurgebied De Wilck

Het einde van de ‘regentijd’ met de vorst in zicht lijkt ons een prima moment om u uit te nodigen voor een excursie naar het natuurgebied De Wilck. Dit ruim 120 hectaren tellend veenweide-natuurgebied ligt tussen Zoeterwoude en Hazerswoude. De naam is afkomstig van een veenriviertje dat hier vroeger stroomde, de Wilck.

Het gebied is aantrekkelijk voor vogels en sinds 2009 ook een Natura 2000-gebied. Onder andere de smient en de kleine zwaan komen er voor. Twee medewerkers van Staatsbosbeheer (SBB) zullen in dit natuurgebied tekst en uitleg geven over het ontstaan van De Wilck en beheer voor weidevogels en wintergasten.

Deze excursie van ongeveer anderhalf uur is gepland voor zaterdag 27 januari a.s. tussen 10.00 en ca. 12.00 uur. De SBB-boswachter Mark Kras heeft zich bereid verklaard om ons mee te nemen in dit natuurgebied.

Waar en wanneer?

Datum        :  zaterdag 27 januari 2024

Aanvang     :  10.00 uur

Waar          :  Burmadeweg 6, 2391 MS Hazerswoude

Aanmelden kan tot 22 januari a.s. per email:

wijkenwouden.penningmeester@gmail.com

Verzamelen om 10.00 uur bij melkvee- en pluimveebedrijf De Wit, Burmadeweg 6. Het bedrijf is gelegen vlakbij De Wilck op de grens van Zoeterwoude en Hazerswoude. Degenen die zich aanmelden krijgen in de week van de wandeling nog nader bericht. 

Belangrijk voor alle belangstellenden: vol is vol. Dus meld u snel aan. Kom zoveel mogelijk op de fiets! Kleed u goed aan en vergeet uw laarzen niet. Bij extreme weersomstandigheden gaat deze excursie niet door. Maar wij blijven uitgaan van een zachte winter…..

Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Nieuwkomers, die zich ter plaatse aanmelden als lid van Wijk en Wouden, hoeven niet te betalen. Graag tot dan.

Namens het bestuur VANL Wijk en Wouden

Jack Luiten,

(secr. Wijk en Wouden)

Voor meer informatie: Jakkus van der Salm 06 – 5760 5099)