Gemeente Nieuwsflits

Gratis gebruik milieustraten Avalex

Met ingang van 1 februari kunt u maximaal 12 keer per jaar gratis gebruikmaken van de milieustraten van Avalex. Het aantal bezoeken wordt via de (digitale) Avalexpas geregistreerd op uw adres. Vanaf het 13e bezoek betaalt u een vast tarief van € 16,90. Met een maximaal aantal gratis bezoeken wil Avalex zoveel mogelijk oneigenlijk gebruik van de milieustraten voorkomen.

Breng uw klein chemisch afval naar de KCA-wagen

Heeft u batterijen, spaarlampen, accu’s, verf, frituurvet of medicijnen in huis die u weg wilt gooien? Dit is klein chemisch afval (KCA) en bevat stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Voorkom dat deze producten in het huisvuil terechtkomen en breng ze naar de KCA-wagen. Deze rijdt elke maand 2 verschillende routes door Leidschendam-Voorburg, kijk waar de wagen bij u in de buurt stopt op zaterdag 3 of 17 februari.

Voorlichtingsbijeenkomst over depressie

Maandag 29 januari om 15:30 uur start een voorlichtingsbijeenkomst over depressie in Sportcomplex De Fluit in Leidschendam. Deze bijeenkomst is voor mensen die zich depressief voelen en die willen weten hoe je dit herkent en hoe je daarmee omgaat. Iedereen uit Leidschendam-Voorburg is welkom.

N14 – afsluiting Vliettunnel

Rijkswaterstaat sluit de Vliettunnel van zondag 4 februari 21:00 uur tot zaterdag 24 februari 6:00 uur voor verkeer vanaf de A4 naar Den Haag. De werkzaamheden vinden doordeweeks (dag en nacht) plaats. Op zaterdag en zondag zijn alle tunnels open. Houd doordeweeks rekening met vertraging. Vermijd de spits, werk als het kan thuis en maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets!