Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden we de 2e rit van de kalender. Op deze heerlijke lenteochtend stonden zo’n 75 fietsers klaar voor de start. De A-groepen vertrokken richting het Westland en hadden dus de zuidwestenwind op kop. Met 15 man van de A1 werd het een route met veel draaien en keren om uiteindelijk via de Maasdijk bij de koffiestop aan te komen. Bij De Brink hadden ze de dag ervoor een geslaagd openingsfeest gehad, maar toch stonden ze weer paraat om onze groepen te ontvangen. Een lekker bakkie met een appelpuntje ging er na onze inspanningen wel in. Ook voor de terugweg hadden we nog wat kilometers te gaan, maar konden we ook wel merken dat meer fietsers van het mooie weer wilden profiteren. Het werd al aardig druk op de fietspaden. Na ruim 90km waren we weer terug in Stompwijk om snel voor de TV plaats te kunnen nemen voor Parijs-Roubaix.

Arno van Rijn

Onderweg met de A2, met 3 hele goede redenen

1. Na een hele lange natte herfst (zo voelde het in ieder geval wel, want een echte winter hebben we niet gehad) was het zondagochtend eindelijk prachtig fietsweer. Dan is niets leuker om met de gezellige A2 een fiets tochtje te gaan maken. Met z’n 13-en onderweg naar Naaldwijk, velen in korte broek en (na de koffie) ook de nodige korte mouwtjes. Lekker tem peratuurtje, pittig windje, beetje bikkelen en veel keuvelen. Het was ge nieten!

2. Wat een leuke koffiestop in Naaldwijk bij Brink Outdoor (voorheen de Hooi meid). Een nieuwe eigenaar, hele klantvriendelijke bediening, prima koffie en appelpunt, niets op aan te merken. Heerlijk in het zonnetje op het ter ras. Het was genieten!

3. Zoey v.d. Bosch traint mee met de A2, En met een hele goede reden. In juni gaat zij met haar collega’s maar liefst 800 km fietsen in Schotland voor het goede doel: Sterker tegen MS. Kijk eens voor info op:   https://www.sterktegenms.nl/fundraisers/zoey-van-bosch en steun Zoey. Elke euro is welkom!  En wij wensen Zoey alvast heel veel succes in Schot land. Dat wordt genieten!

En volgende week zondagochtend vinden we vast wel weer 3 hele goede redenen om te gaan fietsen. Dat wordt weer genieten!

Loek van Santen   

C1

Helaas is de schrijfster dezes vorige week in gebreke gebleven wat betreft kopij voor de Dorpsketting. Klein verslagje alsnog: De eerste rit van het seizoen 2024 was geweldig. Koud, winderig maar droog en gezellig; met z’n zessen op pad via de watertoren van Pijnacker langs de Rottemeren naar de pauze-bestemming restaurant Meerenbos. Snelle en lekkere koffie en dan weer retour. Rustig aan zo’n eerste zondag, 45 kilometer op de teller.

Zondag hebben we een mooie rit richting Wassenaar gemaakt. Om 9 uur vertrokken we met ons tienen. Lekker temperatuurtje, wel met een stevig windje. Heel jammer dat, zeker ook door onoplettendheid van de groep, al na zo’n 8 kilometer de snelheid te hoog lag, waardoor één van ons toen al is afgehaakt. Daar moeten we lering uittrekken, vinden we. Op elkaar letten, vooral in het begin, zodat iedereen mee kan blijven fietsen. Via de landgoederenroute, zelfs een stukkie off-road door de Kievitwijk, ons opnieuw verbazend over de kastelen van huizen. Lente is duidelijk zichtbaar aan de roze en wit bloeiende bomen en geelgekleurde bermen onderweg. Na een kleine 20 km stopten we tot onze verrassing niet bij De Klip maar bij restaurant Zonnehof, waar de koffie heerlijk smaakte en we getrakteerd werden door Jan, die iets te vieren had (denk ik zomaar, toch Jan?). Terug langs de Vliet via Voorschoten en randje Leiden door het pittoreske Zoeterwoude naar het startpunt terug. 41 km op de teller en weer heerlijk genoten. Met dank aan de captains Aad en Annie.

Lidia van Leeuwen