Trots op Stompwijk spel

Er zijn mensen die ’s nachts slapen, Elly de Waal niet. Dan krijgt zij de meest fantastische ideeën die ze ook nog ten uitvoer brengt. Dat ze creatief is, dat weten we. Denk aan de versierde fietsen en de workshops met de vogelhuisjes. Elly is via de gemeente verbonden aan de naschoolse activiteiten in het kader van de Brede School. Dan gaat ze kleine projecten aan, zoals het maken van winterhuisjes en nu heeft ze in 7 lessen van 1 uur het “Trots op Stompwijk Spel“ gemaakt. Een soort ganzenbord speciaal gericht op Stompwijk en iets daarbuiten zoals een bezoek aan boerderij ’t Geertje.

En ze zijn natuurlijk trots op het eindresultaat en juf Elly op hun creativiteit. Het was hard werken na een lange schooldag. Er is geverfd, geplakt, getekend, geboetseerd en gelachen. En ze mochten hun eigen pionnetjes maken om het parcours af te leggen, waarbij de poppetjes broertjes, zusjes en ouders vertegenwoordigen.

Er zijn vakjes met:

– ‘t Geertje, hier mag je dubbel gooien om er zo snel mogelijk te zijn.

– Er is hondenpoep gekleid, daar moet je met je neus dicht gooien en een paar stappen terug.

– Er is een bijenkorf gemaakt waar de bijen (ook zelf gemaakt) ontsnapt zijn, hier moet je 2 rondjes rond de tafel rennen om ze te vangen en een beurt overslaan.

– Er ligt een balletje, daar zoveel mogelijk sporten noemen met een bal.

– Er is een vissertje gekleid in een bootje, hier moet je het liedje: ‘schipper mag ik over varen, ja of nee’ zingen en een cent je opgooien. Bij ja, dan door naar 11 en bij nee, beurt overslaan.

– Carrousel met paardjes (kermis) en dege ne die als eerst aankomt mag het snoep uitdelen, wel er eerst indoen.

Een nieuw spel met mooie herkenbare stops en educatief verantwoord!

Ik zag op Facebook al foto’s waarbij het hele gezin het aan het spelen is. Met bijgaande tekst van Anouschka van Scheijndel-Stade:

‘Met een naschoolse activiteit heeft Lindsey een eigen spel gemaakt. Vanavond hebben we hem voor het eerst gespeeld en eerlijk.. ik vind het geweldig!! Niet alleen dat ze het zelf gemaakt heeft, maar er zitten ook leuke opdrachtjes bij. En oh ja! Ze heeft een poppetje voor iedereen in het gezin gemaakt, hoe leuk is dat?!

Petra Oliehoek- van Es