Gemeente Nieuwsflits

Politie bezoekt bedrijven in strijd tegen ondermijning

Politie en handhaving bezoeken in mei bijna 140 bedrijven in het buitengebied van Stompwijk. Met de ondernemers spreken zij over ondermijnende criminaliteit en de risico’s daarvan. Doel is de weerbaarheid van ondernemers zoals boeren en tuinders tegen ondermijnende activiteiten te vergroten.

Fietst u 16 mei ook mee?

Donderdag 16 mei is het Fiets naar je Werk Dag. Om gezond te blijven en lekker in uw vel te zitten moeten we allemaal voldoende bewegen én naar buiten. Komt u al regelmatig op de fiets naar het werk? Pak eens een andere route door Leidschendam-Voorburg! Fietst u ook mee?

Workshop ‘Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon’

Zaterdag 1 juni organiseert de gemeente een gratis workshop ‘Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon’. Leuk voor iedereen vanaf 12 jaar die aan de slag wil met een groene(re) tuin of balkon. Willemien Pieters, imker en ambassadeur biodiversiteit, geeft de workshop. U gaat naar huis met zelfgemaakte zaadbommen en een plantje waar vogels op afkomen. Aanmelden kan tot woensdag 22 mei 17:00 uur.

Tegels eruit, planten erin? Bestel de TegelTaxi!

Heeft u tegels in uw voor-, achter- of geveltuin vervangen door planten of ander groen? Bestel dan de TegelTaxi! Die haalt uw verwijderde tegels gratis bij u op, makkelijk toch? Doe ook gelijk mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei. Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen.

Inloopbijeenkomst Doctor van Noortstraat, Stompwijk

Donderdag 23 mei van 19:00 tot 21:00 uur is er in Het Dorpspunt een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Doctor van Noortstraat. U bent van harte welkom om binnen te lopen. Medewerkers van de gemeente, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de aannemer gaan graag met u in gesprek over het concept definitief ontwerp van de weg.