Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag voor het eerst uitgesproken terrasweer tijdens onze clubtocht. Ook al was het Moederdag, de opkomst bij de sporthal was toch weer een kleine 65 fietsers.

Voor alle groepen was er een aanpassing in het programma. Zo konden de A en B niet naar De Dijck in Maasdijk, want deze bleek deze dag niet open. De A koos er daarom voor naar Snelrewaard te gaan en de B ging naar Harmelen. Voor de C werd de bestemming aangepast naar het Delftse Hout, zodat iedereen weer een beetje bijtijds thuis kon zijn.

De A1 vertrok met 12 man en overal op onze route zagen we om ons heen pas gemaaide weilanden. Een aantal zonnige dagen op een rij en meteen grijpen de boeren hun kans om het gras te oogsten. De geuren van het vers gemaaide gras kwamen ons regelmatig tegemoet en ook op de vroege ochtend zagen we al tractoren ijverig rondrijden. Dan moet Moederdag maar even wachten.

Aangekomen bij de koffiestop in Theetuin de Kwakel overvalt je een oase van rust. We zaten heerlijk op het terras in het gras en genoten van de zelfgebakken appeltaart of monchou-taart in een glas. Na ons zagen we ook de andere groepen arriveren. Maar als je iets te relaxed wordt kan er zomaar een kan koffie aan je neus voorbij gaan richting een andere groep en duurt het nog wat langer. Niet echt een straf daar.

Uiteindelijk vertrokken we toch weer voor de terugweg met een ommetje via Polsbroekerdam. We maakten nog wat van de verloren tijd goed langs de Vlist en later langs de A12. Na zo’n 100km waren we mooi op tijd weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn