VrouwActief ….. mei

Op de laatste avond van het seizoen gaan we de laatste jaren ter afsluiting steeds op stap. Dit jaar hadden we met Mariska van de tuinen van Groen&Geluk afgesproken om bij hen wat workshops te doen. We zijn tenslotte VrouwActief.

Maar liefst 48 vrouwen hadden zich opgegeven. Na de ontvangst om 19.00 uur met koffie of kruidenthee, natuurlijk uit eigen tuin, werden we in vier groepen verdeeld. Een team ging aan de slag om lippenbalsem en een lekkere handcrême te maken, een andere groep om een heerlijk ruikend zeepje te maken. Terwijl groep 3 in de grote ruimte een bloempot ging beschilderen, die daarna gevuld werd met een kruidenplantje. Groep 4 begon met de rondleiding over het terrein.

Het was een megavol programma, want het was de bedoeling dat iedereen 4 x 20 minuten actief deelnam aan alle onderdelen, maar zo leuk om te doen. Helaas ging het rond 9 uur ontzettend hard regenen, maar het meeste kon toch gewoon buiten doorgaan dankzij de partytenten.

Er werd nog even gezellig nagepraat onder het genot van eigen gemaakte vlierbessensap, paardenbloemsap, rabarbersap, een wijntje of biertje. We werden ook nog verwend met heerlijke toastjes met daarop ook zelfgemaakte kruidenboter, eiersalade of pesto. Wat kan er toch veel van planten gemaakt worden, want ook de zachte honing is gemaakt van paardenbloem.

Rond 22.00 uur waren de meesten naar huis met een gevulde tas eigen gemaakte producten. Een geweldig leuke avond dankzij de goede organisatie van Mariska en haar team. We voelden ons echt welkom. Voor meer info kun je kijken op https://stichtinggroenengeluk.nl

Elke zaterdag kun je van 10.00 tot 14.00 terecht in hun winkeltje, daar verkopen ze groente en plantjes, maar ook veel leuke zelfgemaakte kadootjes. Je kunt dan ook een kijkje nemen bij de tuinen.

Wij wensen jullie allemaal een prachtige zomer en hopen dat jullie in september allemaal weer enthousiast deelnemen aan het nieuwe seizoen.

De informatie hierover volgt nog, het programma is bijna klaar, nog even de puntjes op de i zetten.

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten