Pollepel met vrienden

Vorig jaar startten we met de rubriek ‘Deze week kookt …’ in onze Dorpsketting. Ontzettend leuk om kennis te maken met heel gevarieerde recepten van verschillende bekende of minder bekende Stompwijkers die we hierbij meteen een beetje leren kennen. Dat de rubriek gelezen wordt door jong en oud, blijkt wel uit de reacties die we horen. Van 80-plussers die het recept van Jan-in-de-zak nog kennen uit hun jeugd, leden van VrouwActief die actief de recepten uitproberen tot een groep vrienden die bedachten dat het leuk is om beurten een recept te bereiden en samen te eten. Hierbij een kort verslag van hun ervaringen.

Simon neemt de aftrap en duikt de keuken in om een heerlijke kip-kersentaart naar het recept van Carla (Dorpsketting 2715) te maken. Drie maal het recept want de jongens kunnen lekker eten! Klein minpuntje, even vergeten dat één van de jongens glutenintolerant is dus die moest lastminute nog een eigen pizza meenemen. Als afsluiting maakt Simon het favoriete BBQ toetje van Ijole (Dorpsketting 2737).

De mannen hebben genoten, hun verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen! Ook zij geven onderling de pollepel door en volgende week is het de beurt van Nick. De lat ligt hoog. Wat hij gaat maken is nog een verrassing. Wellicht een recept uit de Dorpsketting maar misschien ook een Nepalees gerecht uit zijn eigen archief. Wij van de Dorpsketting houden ons uiteraard aanbevolen voor nieuwe inspiratie vanuit deze hoek.

Koken en samen eten is niet alleen lekker maar ook leuk en gezellig. Succes jongens, leuk dat we dit verhaal mochten delen.

Wilma