Gemeente Nieuwflits

Ga mee op BioBlitz in de Nieuwe Driemanspolder

Bent u benieuwd wat voor planten en dieren in de Nieuwe Driemanspolder leven? Op 5 juli is er een Bioblitz en kunt u samen met een ecoloog alle biodiversiteit in dit prachtige natuur- en recreatiegebied ontdekken. In de middag kunt u mee op zoek naar allerlei insecten, planten en vissen. In de avond kunt u op zoek naar bijzondere (nacht)vlinders en vleermuizen. En, als u geluk heeft, ziet u uilen.

Breng uw klein chemisch afval naar de KCA-wagen

Heeft u batterijen, spaarlampen, accu’s, verf, frituurvet of medicijnen in huis die u weg wilt gooien? Dit is klein chemisch afval (KCA) en bevat stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Voorkom dat deze producten in het huisvuil terechtkomen: breng ze naar de KCA-wagen. De wagen stopt bij u op zaterdag 20 juli.

Wilt u ook een thuis voor bijen en vlinders maken?

Met het gratis bij- en vlinder actiepakket van Natuurmonumenten maakt u van uw (gevel)tuin, balkon of dak(terras) een thuis voor bijen en vlinders. In het pakket zit een bouwtekening waarmee u een bij- en vlinderkast kunt maken, tips voor tuin en balkon en een zoekkaart met weetjes over bijen en vlinders. Plus: bij aanvragen maakt u automatisch kans op 1 van de 50 bij- en vlinderkasten van Natuurmonumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *