Vlietland: ‘nee’ tegen meer verblijfsrecreatie

Bezoekers van natuur- en recreatiegebied Vlietland wijzen de komst van meer voorzieningen voor verblijfsrecreatie massaal af: 93 procent zegt er ‘nee’ tegen. Dat is gebleken uit een enquête uitgevoerd door Burgerinitiatief Vlietland. Er ligt een plan om 222 recreatiewoningen in Vlietland-Noord neer te zetten.

Vlietland is vooral in trek bij inwoners van Voorschoten (40 procent), Leiden (27 procent) en Leidschendam-Voorburg (14 procent). Men komt er met name om te fietsen en te wandelen. Rust, ruimte en natuur vormen de voornaamste aantrekkingskrachten.

Op de vraag ‘wat vindt u nu niet prettig’ zei 38 procent ‘niet van toepassing’; 29 procent noemde ‘tekorten’ zoals de inrichting en de drukte; 13 procent noemde de nabijgelegen A4.

Indien er meer recreatievoorzieningen in Vlietland komen, vertrekt 45 procent van de huidige bezoekers naar elders; met name Meijendel, de Horsten (Wassenaar) en Cronesteyn Park (Leiden).

Op de vraag welke activiteiten Vlietland nog aantrekkelijker zouden kunnen maken stelt 60 procent ‘niets’. Bij de 40 procent die wel positief antwoordt worden genoemd: parcoursen voor hardlopen/fitness/skaten/skeeleren, voorzieningen voor balsporten, golfbaan, kinderboerderij, tuinen, picknickplaatsen, toiletten.

Meer toezicht en handhaving worden ook genoemd net als een verbod op motorboten, planten van meer bomen en bos alsmede een beter  natuurbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *