IJSCLUB NAAR POLEN IN 2003

Beste ouders en kinderen,
Naar aanleiding van het bezoek van ijsclub ZRYW uit Konstancin-Jeziorna aan Stompwijk jl. heeft de heer Tomasz Kucza (schoolhoofd/schaatstrainer) ons uitgenodigd naar Polen te komen. Wij zijn bereid om op deze uitnodiging in te gaan, wetend dat het een geweldige ervaring wordt voor de kinderen. Hij verwacht ons in de week van de krokusvakantie van 2003. Hij heeft ons tevens uitgenodigd mee te doen aan het Internationale Jeugdtoernooi om de Warschaucup Dit vindt plaats in het weekend van 1 en 2 maart. Omdat de reis net als andere keren per vliegtuig gaat, kunnen we dus pas op maandag 3 maart terugkeren. Dit betekent dat je maandag vrij moet vragen van school.
Het voordeel van vliegen is dat we van die week alle dagen kunnen benutten. Dit i.v.m. het programma. Het is voor de kinderen veel minder vermoeiend en voor de organisatie een veilige en verantwoordelijke manier van vervoer. Het nadeel van deze manier van reizen is dat de kosten aanmerkelijk hoger zijn. De kosten van een vliegticket inclusief luchthavenbelasting zijn ± € 300.- p.p.
Voor de kosten van het vervoer in Polen, schat ik € 30,- p.p. in. Deze schatting is gebaseerd op de vervoerskosten die wij betaalden tijdens ons verblijf in 2001, het kan dus duurder zijn. Ik zal te zijner tijd de Commissie Stedenband een verzoek gaan doen om ondersteuning in de kosten, van zowel de reis als het vervoer in Polen. Er is voor degelijke uitwisselingen zoals deze geld beschikbaar, maar om hoeveel het gaat weet ik nog niet. Verder ben ik opzoek naar de goedkoopste aanbieding voor een ticket naar Warschau. Het eten, slapen, de uitjes, entreekosten etc, wordt allemaal door de gemeente van Konstancin-Jeziorna betaald.
Zoals de zaken er nu voor staan kunnen maximaal 15 personen zich opgegeven, om voor één volle week, naar Konstancin-Jeziorna af te reizen. Misschien zijn meer personen mogelijk. Wie mogen mee?

Kinderen vanaf 12 jaar en ouder tot en met A junior. Peildatum is dat je op de dag van vertrek 12 jaar moet zijn. Kinderen die nog nooit mee zijn geweest krijgen voorrang. Gedacht wordt aan drie begeleiders, dus kunnen 12 kinderen zich opgeven. Het opgeven kan alleen telefonisch of per e-mail en pas vanaf 24 november. De aanmeldingen worden gerangschikt op binnenkomst. Iedereen die later is als de twaalfde aanmelder komt op de reservelijst.
Melden zich geen 12 kinderen aan, kunnen kinderen buiten deze categorie (oudere of jongere) zich opgeven. Kortom als mee wilt meld je aan, dan selecteren wij de groep zoals beschreven. Als je ingedeeld bent krijg je bericht en mag je mee naar Polen en vanaf die dag kun je sparen voor de reis. Voor Polen is een geldig paspoort vereist , dus geen toeristenkaart
Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. voor vragen, kunt je mij telefonisch bereiken op nummer 071-5802938. (thuis na 18.00 uur).
E-mailadres Froliehoek@zonnet.nl Frans Oliehoek