MARATHON SCHAATSEN

Zaterdag de 16e is in Haarlem de 5e wedstrijd om de Essent Cup verreden. Bij de dames kwam Gretha Smit in de één na laatste ronde ten val. Hopelijk heeft ze zich niet geblesseerd, want komend weekend zou ze bij de World Cup wedstrijden in Heerenveen haar debuut maken. Petra Grimbergen won de massasprint voor Danielle Bekkering en Karin Bakker. Grimbergen heeft nu de leiders trui. Op het zware aangeslagen ijs won bij de heren de, voor TVM rijdende Amerikaan, KC Boutiette de massasprint voor Jan Maarten Heideman en de Fransman Cedric Michaud. Jan Maarten Heideman blijft leider in
het klassement. Martijn van Es zat 10 ronden voor het einde op de 3e plaats maar kon zich in het eindsprint geweld niet handhaven. Hij finishte als 38e. Ik had geen macht meer in de benen om voorin te blijven, aldus Martijn. Joost Juffermans probeerde in de finale naar voren te komen maar dat lukte maar slecht. Telkens kwamen er weer rijders buitenom voorbij. Joost finishte als 25e.
A.s zaterdag 23 november strijkt het peloton op de Haagse Uithof neer voor de eerste wedstrijd van dit seizoen over 150 ronden. Een reden te meer om zaterdag naar de Haagse Uithof te komen. U kunt dan een halfuur extra genieten van dat mooie marathon schaatsen. De start is om 19.30 voor de dames over 60 ronden, vervolgens de A rijders over 150 ronden en als toegift de B rijders over 100 ronden. Verder vrijdag om 22.00 uur de van Vlietcup.
Aad de Haas