Slagroomtaart voor

Woensdag 13 november werd door (de sinds twee weken) ex-voorzitter Nico van Vliet van handbalvereniging Stompwijk `92 een overheerlijke slagroomtaart uitgereikt aan de winnaar van de prijsvraag. De prijsvraag werd gehouden op het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi begin september in Zoeterwoude. Het toernooi kreeg een extra feestelijk tintje vanwege het 725-jarig bestaan van deze gemeente. Een jaarlijks terugkerende traditie waar 52 teams aan meededen, zodat er in totaal 221 wedstrijden gespeeld konden worden door de basisscholen Klaverweide, Cor-bulo, Westwoud, Bernardus en Maerten v.d.Velde. Hoofddoel van dit toernooi is om middels spel je krachten te meten tegen andere scholen door in teamverband samen te werken. Er wordt geleerd over te spelen, elkaar leren te vertrouwen, samen incasseren bij verlies en samen dolblij als de wedstrijd gewonnen wordt. Ieder jaar wordt er een prijsvraag gehouden. De antwoorden konden opschool ingeleverd worden. Dit keer was er een winnaar in groep 7 van de Maerten van der Veldeschool. Nico hield de spanning er nog even lekker in door een promotiepraatje te houden voor de handbal en de spanning was inderdaad van alle gezichten af te lezen en de gelukkige winnaar was Jip de Winter. Juf Ine Veldhuis benadrukte dat alleen Jip mocht beslissen wat hij met de taart zou doen. Mee naar huis nemen en daar met zijn familie of met vriendjes en vriendinnetjes kon smullen. In één klap had hij die middag wel erg veel vriendjes.