Jimmy de Winter verrast opnieuw

Er was dit weekeinde slechts een beperkt wedstrijdprogramma op de Uithof. Door de marathon op zaterdagavond en de strijd om de Residentiecup op zondagavond, werden er alleen op de zondagochtend wedstrijden verreden. Ondanks het beperkte programma verschenen er toch nog 5 Stompwijkse schaatsers op het ijs, die ook nog eens zeer goed presteerden. Er konden na afloop maar liefst 8 persoonlijke records worden genoteerd.
Opnieuw sprongen de prestaties van Jimmy de Winter in het oog. Sinds zijn overstap op de klapschaats blijft hij zich spectaculair verbeteren.
Nadat de vorige keer de 50-seconden grens al doorbroken werd, kwam zondag zelfs de 48 seconden grens in beeld. Zijn eindtijd van 48.06 (opening 11.8) betekende wederom een verbetering van zijn beste tijd met ruim 1,5 sec.
Hij draait met deze tijd voorlopig mee in de top van de pupillen van het gewest.

Naast Jimmy presteerden 2 andere jongens pupillen ook zeer goed. Donny van Marwijk scherpte zijn snelste tijd op de 500 meter aan tot 51.15. Dit was ruim 0,5 sec sneller dan oude p.r. Hidde Hilgersom verbeterde op zowel de 300 als de 500 meter zijn persoonlijke records. Zijn tijd op de 300 meter van 32.22 was ruim 1,5 sec sneller dan zijn oude toptijd. Op de 500 meter scoorde Hidde vervolgens 52.78. Dit was een verbetering van zijn oude toptijd met 0,2 sec. Hidde had tot nu toe problemen met zijn techniek, maar hier-
Jimmy de Winter in lijkt duidelijk verbetering te komen.
Sanne van Beek (jun.C) kwam voor de eerste maal dit seizoen in actie op de 100 en de 500 meter. Ze had van tevoren wat angst voor deze afstanden, omdat ze zichzelf totaal niet als sprinter beschouwt. Op beide afstanden bleek deze angst ongegrond. Na een nette 100 meter (14.59), reed ze vervolgens een zeer sterke 500 meter. Haar eindtijd van 58.18 bleek ruim 6 seconden sneller te zijn dan de tijd die ze vorig seizoen bij de clubkampioenschappen scoorde.
Tim Gareman had zich door het uitvallen van het avondprogramma, ingeschreven voor de ochtend. Op het programma stond een 1000 meter vermeld en op deze afstand heeft Tim dit jaar door een val nog geen tijd staan. Helaas had Tim de pech dat het programma door de vele valse starts enorm uitliep. De 1000 meter kon hierdoor niet meer worden afgelegd. Juist met het oog op deze 1000 meter was hij op de andere afstanden niet voluit gegaan. Zijn scores van 10.90 (100 meter) en 42.07 (500 meter) lagen royaal boven zijn snelste tijden. Tom de Haas