MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag hebben we op de Haagse Uithof van een zinderende wedstrijd kunnen genieten. KC Boutiëtte brak de wedstrijd al na 5 ronden van de 150 ronden open. De overige 145 ronden was een groot spektakel. Elf rijders pakten 3 ronden voorsprong op het peloton, eveneens elf rijders pakten 2 ronden en 14 rijders één ronde voorsprong op het murw gereden peloton. Voorwaar dit maken we zelden mee. Van de 11 met 3 ronden voorsprong won de Fransman Cedric Michaud verdiend de wedstrijd voor Jan Maarten Heideman en een verrassende Haico Bouma, ploegmaat van Martijn van Es. Jan Maarten Heideman blijft leider in het klassement, 2e is Michaud en 3e Van der Veen. Joost Juffermans had afgelopen week een griepje opgelopen en stopte verstandig na 30 ronden. Martijn van Es voelde zich ook niet fit afgelopen week. Enkele pogingen om ook een rondje te pakken lukte niet. Na 125 ronden kwam Martijn ten val. Dit bracht hem dusdanig uit het ritme dat hij de wedstrijd verliet. Dit geeft aan dat je om een dergelijke harde wedstrijd te rijden 110 % fit moet zijn om te finishen. Niet getreurd volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Bij de dames won Daniëlle Bekkering. Ze verraste in de sprint Linda Verdouw en Petra Grimbergen. Bekkering is nu leidster in het klassement.
Zondagavond 17 november was de jeugdmarathon. Aan de start Ilse en Femke Hilgersom. Ze reden prima mee en finishte als 6e en 3e. Maandag 18 november won bij de dames Lucy Witteman uit Oegstgeest. Onze Stompwijkse dames waren goed vertegenwoordigd met Mariska Scholtes, Jolanda de Winter en Marga Stijnman. Zij wisten nog geen punten te scoren. Geerd Hilgersom reed bij de veteranen een prima wedstrijd. Martijn van Es won bij de gewestelijke A rijders zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. De volgende landelijk wedstrijd is in Amsterdam voor Dames, A en B rijders, start om 19.30 uur. Vervolgens zaterdag 7 december de opwarmer voor The Greenery Six vanaf 10 december. Veder vrijdagavond de Van Vlietcup.
Aad de Haas