Muizenissen

Sil loopt weer voor de zoveelste keer op blote voeten….Nadat mijn lieve echtgenote het hele huis al heeft doorzocht, en steeds bozer aan het worden is, besluit ik om haar maar te helpen zoeken. In eerste instantie begin ik de kerstboom te onderzoeken, want daar heeft meneer al vaker dingen in gehangen, dingen die vóóral niets met kerst te maken hebben. Kennelijk heeft hij van de trendsetters op teevee gehoord dat de kerstboom dit jaar rijkelijk gevuld behoort te worden, zowel er in als er onder, want van de week kiepte hij nog een volle emmer playmobil onder de kerstboom…… En, geloof me, daar hoef je als ouder niet blij mee te wezen! Helaas, geen sokken. Daarna onderwerp ik de prullenbak aan een grondig onderzoek, zoek tussen de appels en bananen in de fruitmand en pak uiteindelijk op twee hoog de wasmachine. Geen sokken. Dit gaat al weken zo, er ligt bijna geen sok meer in zijn kast, en we vragen ons af of hij misschien iets mankeert, misschien heeft hij in een vorig leven wel heel veel sokken moeten stoppen of zo. Net toen we besloten hadden om hem op te laten nemen in een praatgroep van de dwangmatige sokkenuittrekkers, kwamen we er achter hóe hij zijn sokken uittrok en waar hij ze verstopte omdat we daar getuige van waren: hij stopte ze onder in de kamerkast, tussen de waxinelichtjes en de schoenendoos met foto’s in. Daar lag zijn hele sokkenvoorraad. Maar voordat hij ze daar in stopte, ‘vouwde’ hij ze nog wel even netjes op, net zoals zijn mama dat altijd deed. Tenminste, die intentie had hij…Gelukkig konden we er om lachen. Wat moet je anders? Naast deze eigenaardigheid is hij ook een liefhebber van streaken, zijn kleren uittrekken dus. Wij kleden hem gemiddeld zes keer per dag aan! Zijn luier laat hij gelukkig wél aan…. Eén reden ligt voor de hand, dat we te warm stoken. Maar dat is beslist níet het geval, integendeel. Ik denk dus dat hij later stripper gaat worden of zo. Dan komt hij thuis bij een groepje dames die een vrijgezellenavond vieren of zien we hem terug bij zo’n V8 programma over drinkende jeugd op vakantie, met zijn broek naar beneden richting de draaiende en op sensatie beluste camera. Humor!
Arjen Veldhuizen