Stichting Bomen Over Leven

Vroege vogels en stinzenplanten

Ria Hoogstraat en Charlie van Marrelo verzorgen op zaterdag 27 maart namens de Stichting Bomen Over Leven een voorjaarsexcursie in Park Rozenrust in Leidschendam. Dit park is het restant van een tuin in Engelse landschapsstijl, die omstreeks 1850 is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Zocher. In 1955 kocht de gemeente Leidschendam het buiten van de laatste eigenaar. Het huis werd een restaurant, de tuin werd een voor ieder toegankelijk park met een eigen ingang naast de vroegere tuinmanswoning. In het voorjaar kunt u er genieten van een groot aantal bloeiende stinzenplanten, afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee, en van de zangvogels zoals fitis, tjiftjaf, roodborst en winterkoning. Ook de grote bonte specht, gaai en halsbandparkieten komen er voor.

Start om 14.00 uur, ingang Veursestraatweg 102a, Leidschendam, parkeerplaats aanwezig. Bereikbaar met bus 46, halte Rozenrust. Duur: 1,5 uur. Verboden voor honden, toegankelijk voor rolstoelers.
Kosten: een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. U kunt deze storten op bankrekeningnummer 4032484 van de Stichting Bomen Over Leven, postbus 7124, 2701 AC Zoetermeer, onder vermelding van: excursiebijdrage.

Met het saldo dat zich aldus vormt, wil de stichting natuurprojecten financieel mede mogelijk maken. Te denken valt aan de aanplant van jonge bomen en struiken, maar ook het behoud van oude, waardevolle bomen. Meer informatie over de Stichting kunt u vinden op de website: www.bomenoverleven.nl