Toernieuws

Het loopt alweer naar het einde van de maand maart en hoewel het aan het weer nog nauwelijks te merken is, is ook de lente weer begonnen. Dat betekent ook dat de toerfiets weer van de haak kan, want het nieuwe fietsseizoen begint. We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 2 mei en de avondvierdaagse in juli. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen, zodat ieder dit seizoen weer lekker op de fiets kan genieten van de omgeving. En tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn, want dat krijg je er meteen bij! De gehele kalender vindt u ook in deze Dorpsketting.
De eerste toerrit van de kalender zal ons aanstaande zondagochtend 28 maart leiden naar Bleiswijk waar we in restaurant Meerenbos langs de Rottemeren uitrusten onder het genot van een bakje koffie met punt. De start is zoals gebruikelijk weer bij T.C. v.d. Meer op Oostvlietweg 30 en als het weer het toelaat hopen de wegcaptains met volle bezetting om 9.30 uur te vertrekken. Er kan weer gestart worden in zes groepen. De A1 onder leiding van Arno van Rijn en Paul van Leeuwen. De A2 in twee groepen waarbij Jaap de Jong, Nico Fakkel, Aad Switzar en Frans Oliehoek (als hij hersteld is) de kar trekken. De B met Wim Vergeer en Wim Loomans. De C1 en C2, de groepen zonder racefiets, waarbij resp. Annie van Rijn en Cock van Santen de toerroute bepalen. Wanneer nodig hebben we ook nog een aantal reservecaptains achter de hand. Nieuwelingen zijn uiteraard van harte welkom. Ter introductie kunt u een keer meerijden, daarna kan men lid worden van de toerclub. Geef dit dan even door aan onze secretaris, Jaap de Jong, dan zorgt hij voor een inschrijfformulier.

Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:
· Bij de start vertrekken de groepen een voor een. De snelste groep vertrekt als eerste;
· In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep.
· Hou je aan de beslissingen die de wegcaptain neemt;
· Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!
· Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen;
· Het triatlonstuur wordt in de groep niet gebruikt;
· Zorg voor een fiets, die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen; (binnenband, plakspullen enz.)
· De groepen worden liever niet groter dan ± 16 personen, daarboven wordt er gesplitst;
· Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;
· Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting aangekondigd en op onze website.
· Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z n allen een fijn en sportief seizoen van maken!
Verdere informatie over onze toerclub kun je vinden op onze website www.stompwijk.nl/toerclub. Tot zondag.

Clubblad “Op De Pedalen”
Bij aanvang van het seizoen willen we ook weer een nieuw clubblad uitbrengen. Heeft u hiervoor nog ideeën of een artikeltje dat u graag wilt plaatsen, laat het ons dan snel weten. U kunt artikelen tot 31 maart inleveren bij een bestuurslid of
e mailen naar toerclubstompwijk@wanadoo.nl

Arno van Rijn