STOMPWIJK92 STEVIG IN DE MIDDENMOOT

WASSENAAR/STOMPWIJK Het sprookje van Stompwijk ’92 in de derde klasse duurt maar voort. Afgelopen zondag pakten de grijszwarten tegen Blauw Zwart (1 0) zelfs de eerste punten op vreemde bodem. Bovendien bleef de achterhoede voor het eerst dit seizoen ook nog eens zonder tegentreffers.
door Hans Beukema

Door deze op karakter afgedwongen zege staan de Stompwijkers ineens keurig in de middenmoot. En daarmee komt de voorspelling van Ron de Roode steeds meer uit. “Stompwijk ’92 moet altijd voor drie punten gaan”, riep de trainer enkele weken voor de seizoenstart. Maar dat zelfs Blauw Zwart in eigen huis kon worden verslagen, mag toch wel verrassend worden genoemd. Deze Wassenaarse ploeg versterkte zich afgelopen zomer nogal fors, terwijl de grijszwarten helemaal niemand aantrokken. Alleen in het eerste half uur stonden de Stompwijkers flink onder druk. Toch kwam de titelaspirant niet verder dan wat losse flodders en één enorme pegel op Ronald Oudshoorn. De reservedoelman ranselde de bal echter op katachtige wijze uit het doel. Na dit moeizame begin stroopte het elftal de mouwen volledig op zonder tot echte kansen te komen. Daarvoor was de Wasse naarse defensie te solide. De 0 0 ruststand was dan ook redelijk terecht.

Na de pauze kantelde het veldevenwicht steeds meer in Stompwijks voordeel. De backs gingen korter op hun directe tegenstanders spelen, waardoor Blauw Zwart

aanvallend niet meer in het stuk voorkwam. Toby van Marwijk daarentegen vond steeds meer zijn draai op de bos en duinrijke accommodatie. In de 60e minuut
schoot de spits de bal vanuit riante positie nog rakelings over de lat. Vijf minuten later trof de topscorer vanaf de linkerflank op een steekpass van Tim van Rijn wel doel. Blauw Zwart ging vanaf dat moment alles of niets spelen, wat alleen in de slotfase tot enige paniek leidde. Ron de Roode moest rechterspits Marco Bolleboom wel opofferen voor de bepaalde niet wedstrijdfitte Wouter van Santen. Daardoor speelden de Stompwijkers op het laatst met een vijfmansdefensie die de ballen waar mogelijk wegroeide. Verder dan een paar kleine kansjes kwam Blauw Zwart niet. Foreholte kan zich op 24 oktober dus de borst wel natmaken.