40 jaar meester Kees

25 10 ’64 25 10 ‘04

Na het project over de Olympische Spelen en de Kinderboekenweek, hebben we op 25 oktober, de eerste dag na de herfstvakantie, een zeer bijzondere gebeurtenis gevierd. Het is precies 40 jaar geleden ( ! ) dat Kees Havik als leerkracht is gestart in het onderwijs. Een 40 jarig jubileum is op zich al zeldzaam, maar in het onderwijs komt het bijna niet meer voor.

In 1964 is Kees Havik gestart in Rijswijk, op de toenmalige Pius X school in Rijswijk. Na een aantal maanden werd hij echter opgeroepen om de dienstplicht te vervullen. Aan het eind van de diensttijd kon hij aan de slag op de Maerten van den Veldeschool in klas 2, nu groep 4 met 48 kinderen! Dat is nu wel anders, gelukkig maar. Na het vertrek van Tini de Meijer, werd Kees Havik directeur, nu alweer 12 jaar geleden.

40 Jaar, voor ons een extra reden om hier bijzondere aandacht aan te geven.
Meester Kees, die we allemaal kennen als een echte sportieveling, die de tocht naar Stompwijk bij weer en ontij per fiets maakt, is thuis met een smoes over rukwinden en tornado’s de auto in gelokt. Bij school aangekomen is hij verrast door de kinderen, die een erehaag vormden en hem een Lang zal die leven hebben toegezongen. De vlag hing uit en de entree van de school was helemaal met papier ingepakt, versierd en met het getal 40 beplakt.

Om 12.15 heeft het team koffie gedronken een stukje speciale
Meester Kees 40 jaar taart soldaat gemaakt. In de toespraak van één van de bestuursleden, is meester Kees veel gezondheid en blijvende dynamiek toegewenst. Mooie woorden, waarbij wij als team ons graag bij aansluiten.
Van de Oudervereniging heeft meester Kees een grote bos bloemen ontvangen en om het feestgevoel compleet te maken kregen de kinderen ’s middags een traktatie. Al met al een bijzondere dag die Meester Kees zeker verdiend heeft.
Als u één en ander van deze dag wilt bekijken, kan dat op: www.maertenvandenvelde.nl

Team Maerten van den Veldeschool