Blaasbalgen zijn klaar voor de Sint en de Carnaval

Het is even een maandje wat rustiger geweest bij De Blaasbalgen, tenminste, wat de optredens betreft. Tijdens de repetities werd er namelijk hard gewerkt aan de muziek voor het nieuwe seizoen. Ook dan hopen De Blaasbalgen weer met hun eigen sound net even anders te zijn als de doorsnee dweilorkesten. Natuurlijk zullen ook de vertrouwde nummers niet uit het oog verloren worden, maar elk jaar willen De Blaasbalgen toch weer een nieuwe set neerzetten die weer anders is als de vorige jaren. Voor De Blaasbalgen komen er nu weer drukkere tijden aan met vele leuke optredens. Zo zullen ze op 20 november te gast zijn bij twee grote Sinterklaas Theatershows in Bloemendaal waaraan ook vele bekende Nederlanders hun medewerking verlenen, zoals Diewertje Blok, Jochem van Gelder, Bas en Joel, de wegwijspiet en natuurlijk zal Sinterklaas zelf ook aanwezig zijn. Op 11 en 12 december zullen De Blaasbalgen in Tilburg aanwezig zijn op het grote evenement “Proms of Carnaval” waar vele kapellen uit het hele land samenkomen om muziek te maken. De Blaasbalgen waren hier vorig jaar nog uitgenodigd als “prominent” als beloning voor de vernieuwing binnen de dweilwereld. Natuurlijk gaat ook de carnavalsperiode weer van start en ook dit jaar zullen De Blaasbalgen weer aanwezig zijn in Stompwijk bij carnavalsvereniging De Gaanders. Ook maken zij nog een uitje naar Amsterdam om bij De Osseknarren het 33 jarig jubileum op te luisteren samen met Wolter Kroes. Kortom weer vele leuke optredens waar met veel plezier naar uitgekeken kan worden. De Blaasbalgen zij nog opzoek naar twee nieuwe leden, een trompettis(e) en een alt of tenor saxofonist(e). Doordat De Blaasbalgen een wat andere muziekkeuze heeft als een doorsnee dweilorkest is de samenstelling groot maar erg meerstemmig. De vereniging is onderdeel van muziekvereniging Stompcity Music Leidschendam waar ook Feestkapel De Blaasknarren (tweede kapel) onderdeel van is. De vereniging beschikt over een eigen clubgebouw en zijn in het trotse bezit van een eigen touringcar waar elk optreden gebruik van wordt gemaakt. De repetitieavond is dinsdag van 19.30 uur tot 22.00 uur. Kijk eens voor meer informatie op www.deblaasbalgen.nl of bel eens op 06 22307708