A 1 zet zegereeks voort…

Handbal dames van Stompwijk’92 A1 zet zegereeks voort …..
Voor de verandering spelen de dames A1 een zaterdagavondwedstrijd in sporthal Meerhorst. In deze tijd is zelfs Sinterklaas belangrijker en werd de wedstrijd verzet. De scheidrechter uit Hoofddorp is op tijd aanwezig en met 60 man op de tribune kan de wedstrijd een aanvang nemen. De wedstrijd werd gespeeld met een wedstrijdbal, geschonken door Leo van Bohemen, ook uw poelier, en onze vaste (winter)supporter. Kortom allemaal ingrediënten voor een gezellige partijtje handbal. H.W.C. (Hollandiaan WIK combinatie uit Vlaardingen) heeft een wedstrijd gewonnen en een verloren.
Vanaf het begin af aan neemt Stompwijk de touwtjes in handen en loopt in enkele minuten uit naar een 6 * 1 voorsprong. Daarna pas krijgt HWC wat grip op de wedstrijd, zij het niet altijd op correcte wijze. De scheidsrechter houdt strak de felheid van de tegenpartij in de gaten en deelt diverse gele kaarten en tijdstraffen uit om het geheel onder controle te houden. Weliswaar aan beide kanten, wat niet altijd correct is, gezien de zwaarte van de overtredingen. Langzaam maar zeker begint HWC aan de inhaalrace, vooral omdat de equipe van trainer Jan Moes, gehandicapt door een enkele blessure, onvoldoende kan variëren. Bovendien wordt er nog wel eens met de tenen in de cirkel gestaan, de lat of paal geraakt of gewoon echt naast. Het spelletje wordt door HWC doorzien en Stompwijk sluit de eerste helft af met een nog niet geruststellende 16 10 voorsprong. Na de rust zet hetzelfde spel zich voort en HWC kan zelfs tot op 3 punten naderen.
Te felle charges van een HWC speelster resulteert nog in een 3e gele kaart, hetgeen inhoudt, dat het veld verlaten moet worden. Daarna is het gebeurd en zet Stompwijk met een paar steekballen en breaks orde op zaken. Eindstand 28 * 20.
Achteraf meldt de scheidsrechter dat de teams vanuit de regio Rotterdam een stuk feller, lees gemener, spelen. Ook verbaal veel babbels, ook vanaf de kant van de tribune en dat is te merken nu de meiden regionaal spelen.
A.s. zondag spelen De dames in de v.d.Voort hal tegen V.d.Voort Quintus A1. Beiden zijn als enige nog ongeslagen. Jan Moes laat er geen twijfel over bestaan dat zijn formatie hier een hele zware dobber zal krijgen. Maar de wedstrijd moet eerst nog gespeeld worden. U bent van harte welkom om 12.10 uur.
Petra en Leo