Lintje voor kunstenares Nel Pot

Burgemeester van Haersma Buma van Leidschendam Voorburg heeft op zaterdag 20 november aan de kunstenares Nel Pot een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Mevrouw Nel Pot is een bekend en alom zeer gewaardeerd Leidschendamse schilderes(moeder van Eric Fontein) Ondanks haar respectabele leeftijd (zij is 86 jaar) schildert en exposeert zij nog steeds.
Zij heeft een indrukwekkende CV aan exposities opgebouwd. Zij is werkend lid van onder meer de Haagse Kunstkring, Arti et Industriae te Den Haag, Arti shock te Rijswijk, Brak te Voorburg en de Leidschendamse Kunstenaars vereniging. Buiten haar eigen schilderwerk is zij een buitengewoon actief persoon, die zich voor veel andere kunstenaars inzet met adviezen. Het werk van de jongere collega’s heeft altijd haar grote belangstelling. Zij helpt en stimuleert ze zoveel als mogelijk en zij geeft les aan zowel kinderen als volwassenen.
Haar grote verdiensten binnen de kunst zijn haar gaven om haar talent ook op anderen over te brengen. Als lid van diverse kunstenaarsverenigingen neemt zij deel aan vergaderingen, heeft zitting in ballotagecommissies en organiseert en adviseert bij tentoonstellingen. Binnen de Leidschendamse Kunstenaars Vereniging is zij een ongekend actief lid in de tentoonstellingscommissie. Nel Pot niet alleen een getalenteerd kunstenares, maar is bovendien door haar enthousiasme en inzet, voor vele jonge kunstenaars, een voorbeeld en een stimulans.