Pietenband schittert

De Blaasbalgen Pietenband schittert in Theater productie in Bloemendaal.

20 november, voor ongeveer 3000 kinderen een dag om niet snel te vergeten. In Bloemendaal werd door de organisatie Sisint het 15 jarig lustrum gevierd met een groots opgezette Theater show. In het openlucht theater aldaar waren vele pieten bijeengekomen om samen met o.a. Diewertje Blok, Jochem van Gelder, de Wegwijspiet, Bas en Joel en natuurlijk De Blaasbalgen de boel eens goed op z’n kop te zetten. Al vroeg in de morgen vertrokken De Blaasbalg pieten met de touringcar richting Bloemendaal waar, na een korte kennismaking de generale repetitie stond gepland. Voor deze productie was speciaal een script geschreven over een nieuw cadeau voor Sinterklaas. Paarden, ezels, scooters en zelfs een kameel kwamen voorbij en er werden vele nummers gezongen en gespeeld. Na deze repetitie was er even tijd voor een hapje en drankje waarna De Blaasbalgen alweer aan de slag moesten om het wachtende publiek te vermaken en op te warmen voor de show. Om 14:00 uur begon de eerste show en helaas kwamen er enkele regen en hagelbuien uit de lucht waardoor het voor de kinderen en natuurlijk ook voor de pieten toch wel wat fris was. Gelukkig was het tijdens de tweede show, die na weer een pauze om 17:00 uur begon, helemaal droog en was de schemering al flink begonnen waardoor de licht effecten nog beter uit kwamen. Het is voor De Blaasbalgen toch elk jaar weer leuk om tijdens deze dagen de kinderen weer heerlijk te zien lachen en genieten van al die pieten die lekker muziek staan te maken en het publiek vermaken. 4 December zullen de Pieten nog bij de speeltuinvereniging van Leidschendam en TNO in Delft te gast zijn en dan zullen de pieten weer plaats maken voor de gewone Balgen die al volop met de voorbereidingen zijn begonnen voor het volgende seizoen. Kijk voor alle verslagen weer snel op www.deblaasbalgen. Deze site wordt telkens direct na elk optreden vernieuwd.