Minipietenfestival geslaagd

Vrijdag 19 november werden we op de training verrast door het bezoek van 2 zwarte Pieten. De mini’s waren erg stil in het begin. Zo stil heb ik ze nog nooit gehoord. Zaterdag 20 november vertrekken we naar Zuidhaghe voor het minipietenfestival. Dertien mini’s (spelend en trainend) doen mee. We beginnen met een warming up, waarbij er wel dertig zwarte pieten in de zaal verschijnen. Daarna gaan we allerlei pietenspelletjes doen. Vol vuur gooien de mini’s pakjes in de schoorsteen en Marieke wordt door de mini’s tot een hele mooie piet geschminkt. Daarna even lunchpauze. Vervolgens wordt er een wedstrijd gespeeld tegen Verburch 1. Deze wordt met 2 2 gelijk gespeeld. En dan het bezoek aan Sinterklaas. Daar hadden ze nu op zitten wachten. Gauw naar boven en maar zingen voor de Sint. Ze krijgen handen vol met lekkers en een kadootje. Ook mogen ze vragen stellen aan de Sint. Na dit bezoek spelen we nog een wedstrijd. Het wordt een erg korte wedstrijd, want de tegenstander laat nogal lang op zich wachten en dan hebben we geen bal. We scoren wel een doelpunt. En dan zit de dag er al weer op. We zingen nog een aantal liedjes voor Sinterklaas en zwaaien hem gedag en dan gaan ook wij naar huis. Moe maar voldaan, zoals dat heet. Een geslaagde en gezellige dag.
Vrijdag 3 december is er geen training. Vrijdag 10 december trainen we weer en zaterdag 11 december hebben we een wedstrijd. Tot ziens en een fijn sinterklaas feest.
Ans Luiten
Meer foto’s van dit minipietenfestival: www.stompwijk92.nl