2de Jongerengemeenteraad

Leidschendam Voorburg maakt zich op voor 2de Jongerengemeenteraad
Na het succes van vorig jaar kunnen jongeren in de gemeente Leidschendam Voorburg op dinsdag 15 maart 2005 opnieuw hun stem laten horen. Op die dag organiseert de Werkgroep Jongeren van de raadscommissie Maatschappelijke Activiteiten (MA) voor de tweede keer een Jongerengemeenteraad. Net als vorig jaar buigen 35 jongerengemeenteraadsleden zich over verschillende projecten die in het kader van de wedstrijd Doe je Ding! ingediend gaan worden. Voor de uitvoering van het winnende project is weer een bedrag van € 10.000 uitgetrokken.
Jongerengemeenteraad
Ook dit jaar zijn alle middelbare scholen in de gemeente Leidschendam Voorburg benaderd met de vraag of zij leerlingen tussen de 12 en 20 jaar enthousiast willen maken om deel te nemen aan dit evenement. Per school kunnen vijf leerlingen zich als raadslid aanmelden. De in totaal 35 geselecteerde jonge gemeenteraadsleden worden op de dag zelf officieel geïnstalleerd waarna ze willekeurig onderverdeeld worden in zeven verschillende politieke partijen van ieder vijf raadsleden. De gehele dag worden de jonge raadsleden begeleid door een ‘echt’ raadslid.
Wedstrijd Doe je Ding!
Na de grondige voorbereiding zullen de jongeren zich buigen over de verschillende projecten die in het kader van de wedstrijd Doe je Ding! worden aangedragen. De Jongeren gemeenteraad zal op 15 maart 2005 door meerderheid van stemmen bepalen welk project uiteindelijk wordt uitgevoerd. De echte gemeenteraad zal diezelfde avond het gekozen project bekrachtigen. Voor het winnende project is een bedrag uitgetrokken van € 10.000, .

De jongerensite van de gemeente www.younglevel.nl speelt een belangrijke rol in het geheel.