NATIONALE VOORLEESDAGEN IN BIBLIOTHEEK

De Nationale Voorleesdagen zijn van 18 januari tot en met 29 januari 2005. Dit initiatief van de Stichting Lezen wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, met medewerking van de Vereniging Openbare Bibliotheken. Deze dagen zijn vooral in het leven geroepen om ouders van jonge kinderen op het spoor te zetten van al het plezier dat met boeken beleefd kan worden. De Voorleesdagen zijn voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen en afhankelijk zijn van de volwassenen die met hen boekjes willen bekijken en hen willen voorlezen: dus voor de baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. Ze worden gevierd op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, de basisscholen (groep 1 en 2), de boekwinkels en de bibliotheken.
Bibliotheek Leidschendam * Voorburg organiseert een kleurwedstrijd voor kinderen van 0 tot 6 jaar: wie kleurt het mooiste herfstblad? De kleurplaten zijn vanaf heden verkrijgbaar aan de informatiebalie/servicebalie van de bibliotheken en moeten vòòr 30 januari worden ingeleverd.
In alledrie de locaties van de bibliotheek is een tentoonstelling over de Nationale Voorleesdagen ingericht en kinderen van 0 tot 6 jaar die tijdens de voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen een vingerpoppetje van Olivier uit het prentenboek van het jaar: “Wat nu, Olivier?”: Als het beertje Olivier in de herfst een geel blad achterna rent, blijkt hij na een poosje verdwaald te zijn…
Op alledrie de locaties speelt Poppentheater “Dubbele Jan” de voorstelling ‘’Wat nu, Olivier?” voor kinderen van twee tot vier jaar.
Op woensdag 19 januari van 16.00 * 16.30 uur in locatie Stompwijk, Zustersdijk 21;
Toegangskaartjes, ook voor ouders die erbij willen blijven, kosten € 2,50 en zijn te koop aan de informatie balie/servicebalie van de betreffende locaties.